24 Haziran seçimlerine sayılı günler kala milletvekili adayları çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. CHP 3. Sıra Milletvekili Adayı Nuray Akçasoy güler yüzü, insanlarla kurduğu diyologlar ve birleştirici kişiliği ile partisinin seçim çalışmalarında öne çıkıyor. Akçasoy Belediye Meclis Üyesi ve Eskişehir Kent Konseyi Başkanı olarak yaptıklarıyla kendisini ispatlamış bir isim. Özellikle Kent Konseyi Başkanlığı döneminde Alpu'ya kurulmak istenen termik santral konusunda yaptığı çıkışlarla Eskişehir halkının gönlüne girdi. Akçasoy milletvekili aday adayı olduğu günden beri hep sahalarda, hep halkın içerisinde. Kırsal ve kent merkezinde partisinin daha fazla oy alabilmesi için var gücüyle çalışıyor. Şu anda CHP'nin 'Güler yüzü' olan Akçasoy seçilmesi halinde Eskişehir Milletvekilliğini başarıyla yapacaktır. Meclis Üyeliği ve Kent Konseyi Başkanlığı döneminde yaptıklarıyla zaten bunu ortaya koydu.
-------------------------------------
HÜSAMETTİN CİNDORUK VE BÜYÜKŞEHİRLERİN KRALI

'85 yılı aşan hayatım içerisinde bana bağışlanacak en büyük hediyelerden biri Eskişehir'imizin böyle bir konuda öncülük etmesidir. 1991'de bu güzel şehir enişte diyerek beni Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne gönderdi. Meclis Başkanı oldum. Meclis Başkanı olarak Eskişehir'i şerefle temsil ettiğime inanıyorum. Bugün Eskişehir Büyükşehirlerin kralı oldu. Bugün bütün dünya, Türkiye Eskişehir'i konuşuyor. O zamanlar Eskişehir'e turist geleceğini düşünebilir miydiniz? Şimdi Eskişehir'i görmeye otobüslerle turistler geliyor. Bu güzelliği, bu enerjiyi, bu demokratik düşünceyi temsil eden şehri görmeye geliyorlar. Mahalle muhtarımızdan, burada yaşayan sakinlere bir söz veriyorum; bu merkezi hiç unutmayacağım ve elim daima üzerlerinde olacak. Bu merkezin gelişmesi için gayret göstereceğim. Ben Türkiye'yi, Cumhuriyetimizi çınar ağacına benzetirim. Biz Cumhuriyetimizin yapraklarının ve gölgesinde yaşıyoruz. Tıpkı o asırlık çınarlar gibi yaşayacaktır. Ben cumhuriyet için bir beka sorunu görmem, yeter ki bizler o çınar ağacının tek bir yaprağının bile dökülmesine izin vermeyelim. Yasaksız, düşünen Türkiye simgelerini gerçekleştirelim. Atatürk'ün seçmeni olmaktan vazgeçmeyelim, demokrasiye sahip çıkın.' Bu sözler TBMM Başkanlığı döneminde Eskişehir'i Büyükşehir yapan Hüsamettin Cindoruk'a ait. 16 Kasım 1991-1 Ekim 1995 yılları arasında TBMM Başkanlığı yapan Cindoruk, DYP'li Bakanlara 'İçinde Eskişehir olmayan hiçbir hizmete imza atmam' dedi. Eskişehir 'Büyükşehir olabilecek koşulları' taşımıyordu. Ancak Cindoruk bu konuda Eskişehirliye 'verdiği sözü mutlaka tutması' gerekiyordu. O da sözü tutarak, Eskişehir'i 25 yıl önce Büyükşehir yaptı. İlimize 'doğalgazın gelmesini, OSB'de yeni fabrikaların kurulmasını' sağlayan Cindoruk, demokrat kişiliğiyle tüm Türkiye'de 'takdir toplayan bir isim' oldu. Eskişehir'e bu kadar çok hizmetleri olmasına rağmen yıllardır adı ne bir sokağa, caddeye veya tesise verilmedi. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Ihlamurkent Halk Merkezi'ne onun adını vererek, Cindoruk'a karşı 'yıllardır yapılan vefasızlığa' son verdi. Cindoruk Eskişehir'i Büyükşehir yaptı. Yılmaz Hoca'da Cindoruk'un dediği gibi Eskişehir'i Büyükşehirlerin kralı yaptı...
----------------------------------------
SAFRA KESESİ AMELİYATI OLDU

CHP'nin güçlü isimlerinden Erdal Çakıcıer geçtiğimiz günlerde Yunusemre Devlet Hastanesi'nde safra kesesi ameliyatı oldu. Tedavisi tamamlanan Çakıcıer dün hastaneden taburcu oldu. Uzun zamandır bu konuda rahatsız olduğunu ifade eden Çakıcıer; 'CHP'nin seçim çalışmaları nedeniyle ameliyat olmayı hep erteliyordum. Ancak ağrım dayanılmayacak noktaya gelince acillik oldum. Gerekli tedavilerden sonra ameliyat oldum' dedi. Yıllardır CHP yönetimlerinin her kademesinde başarıyla görev yapan Çakıcıer'e geçmiş olsun diliyorum.
---------------------------------------
KOKPİTTE BİR AĞA

Tarih: 1989. 29 yıl önce Türkiye'nin en renkli ve önde gelen işadamlarından olan merhum Sakıp Sabancı Anadolu Üniversitesi'ni ziyaret ediyor.

UÇAĞA BİNDİ
Üniversiteyi gezen Sakıp Sabancı, Sivil Havacılık Yüksekokulu Havaalanı'nda bir eğitim uçağına biniyor. Anadolu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen ile Sivil Havacılık Yüksekokulu'nun Kurucu Müdürü Prof. Dr. Fevzi Sürmeli'de Sabancı ile birlikte hatıra fotoğraf çektiriyor. Halk tarafından sevilen ve 'Sakıp Ağa' olarak da tanınan Sabancı 7 Nisan 1933 tarihinde, pamuk taciri Hacı Ömer Sabancı ve Sadıka Sabancı'nın ikinci çocuğu olarak Kayseri'nin Akçakaya köyünde doğdu. Küçük yaşta Adana'ya göç ettiler. Çocukluğunu Adana'da geçirdi. 1957 yılında teyzesinin kızı Türkan Sabancı ile evlendi. 1966 yılında, babasının vefatı üzerine, Sabancı Holding'in yönetim kurulu başkanlığına getirildi. Sakıp Sabancı, böbrek kanseri tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde 10 Nisan 2004 tarihinde sabah 05:55 sularında böbrek tümörünün karaciğere atlaması sebebiyle hayatını kaybetti.

10 YIL SONRA BAŞKAN OLDU
12 Nisan 2004 tarihinde Sabancı Center'da düzenlenen devlet töreninin ardından yaklaşık 100.000 kişinin katıldığı cenaze töreniyle Zincirlikuyu Mezarlığı'nda toprağa verildi. 2004 yılında öldüğünde, Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı almıştı. 1976-1982 yılları arasında Akademi Başkanlığı, 1982-1994 yılları arasında Anadolu Üniversitesi Rektörlüğü yapan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen, bu fotoğrafın çekilmesinden 10 yıl sonra (1999'da) Büyükşehir Belediye Başkanı seçildi. 19 yıldır bu görevi başarıyla yürütüyor. 1987-1996 tarihleri arasında Sivil Havacılık Yüksekokulu Kurucu Müdürlüğü görevlerinde bulunan Fevzi Sürmeli 2005-2009 yılları arasında Anadolu Üniversitesi'nde Rektör olarak görev yaptı.
---------------------------------------
FOTO ŞAKA

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Harun Karacan: Dündarcığım o kadar çalıştım ki; partim için çok sayıda araç giydirerek ilçelere gönderdim. Binalara Reisle birlikte fotoğrafımızın olduğu afişleri astım.
AK Parti Eskişehir Milletvekili Adayı Dündar Ünlü: Harun Bey, evet çok çalışmışsın. Giydirdiğin araçlar ve afişlerinin asılı olduğu binalar artık seçimde gelip, bize oy verirler(!)
----------------------------------
ALIŞKANLIK
Patron inşaatında çalıştırdığı işçisine haftalığını ödedikten sonra işçi '200 lira eksik verdiniz' demiş. 'Seni uyanıııkk..!' diye cevap vermiş patron, 'Geçen hafta bilerek 200 lira fazla verdim, gıkını çıkartmadın ama?' İşçi boynunu büküp 'Hatalı ödeme bir kereye mahsus olabilir efendim' demiş 'Ama bunu alışkanlık haline getirdiğinizi hissettim, sadece o nedenle uyarmak istedim, o kadar..!'