Benim kuşağım 1980'li yılların başında TRT'de yayınlanan Beyaz Gölge (The White Shadow) filmiyle basketbolu sevdi. Bu film sonrasında tüm parklara ve okul bahçelerine basket potaları kondu.

PENALTILARLA YIKILDIK
Türk gençliği bu sporu o kadar sevdi ki, Avrupa ve Dünya Kupalarında alınan kupa sayısı ile basketbol futbolun önüne geçti. Eskişehir gibi kültür düzeyi yüksek ve aydın insanların olduğu kentte bir basketbol takımının olmaması bir hayli üzücüydü. Başarılı işadamı Sinan Özeçoğlu sayesinde Eskişehir'de bu eksiklik giderildi. Özeçoğlu'nun yaptığı yatırımlar sayesinde Eskişehirli basketbolseverler salonlarda bu sporu izleme fırsatına kavuştu. Nesine.Com Eskişehir Basket 2016-2017 yılında şampiyon olarak Süper Lige yükseldi. Aynı sezon Eskişehir'in en önemli markası olan Eskişehirspor'da PTT 1. Ligi'nde zirve mücadelesi yaptı. Son haftalarda yaşanan puan kayıpları yüzünden ilk ikiye giremedi. Play-Off'ta finale kaldı. Final maçında 1-0 öne geçti. Ancak bu skoru koruyamadık. Süper lige çıkma işini penaltılara bıraktık. Penaltılarda gülen taraf Göztepe olurken, Eskişehirspor adeta yıkıldı.

BİR HAFTA ARA
Halil Ünal ve yönetimi ekonomik planlarını Süper Lige çıkma üzerine yapmıştı. Bu olmayınca kaos yaşandı. Kulübün120 Milyon lira borcu olduğu açıklandı. Bu kadar borç ve transfer yasağı olan Eskişehirspor'a Başkan olmak bir anlamda 'Ateşten gömleği giymektir.' Kent yöneticilerinden ve işadamlarından istediği desteği alamayan Halil Ünal 'adayım' Veya 'aday olmayacağım' demeyerek, hala başkan olabilmek için çabaladı. Bundan dolayı aday olmak isteyenlerin önünü tıkamış oldu. Ancak en sonunda 'aday değilim' dedi. 1 Temmuz'da yapılan Olağanüstü Kongrede yönetime talip çıkan olmadı. Kongre 6 Temmuz'a ertelendi. Ünal kongreden iki gün önce aday olmayacağını ve salona gelmeyeceğini söyledi. 6 Temmuz'daki kongrede de liste çıkmayınca 13 Temmuz Perşembe gününe kadar kongreye bir haftalık ara verildi. Eskişehirspor'un Olağanüstü Kongresi bugün tamamlanacak.

'YİĞİDİN İYİSİNE
DELİ DERLER'
ES TV'nin saat 17.30'dan itibaren naklen yayınlayacağı kongrede artık bir başkan adayı var. Gerçek bir spor adamı olan Özeçoğlu bugün hazırladığı yönetim kurulu listesiyle birlikte Eskişehirspor Başkanlığına talip olacak. Kongre üyelerinin oylarıyla ES ES'in yeni Başkanı seçilecek. Ben Özeçoğlu'nun Eskişehir Basket'teki başarıları, vizyonu, kültürü, dürüstlüğü ve yetenekli işadamı kimliğiyle Eskişehirspor'da başarılı olacağına inanıyorum. Özeçoğlu ve ekibinin işi gerçekten kolay değil. Son beş yılda Eskişehirspor yönetimlerinin yaptığı hatalar yüzünden oluşan büyük enkazı temizlemek zorunda kalacak. Ve büyük ES ES taraftarını heyecanlandıracak yeni transferler yaparak, takımı zirveye taşımaya çalışacak. Bu zor dönemde ateşten gömlek giyen Sinan Özeçoğlu'na belki bugün birileri 'Bu kadar borcu olan kulübe başkan olacak kadar deli misin?' diye soruyorlardı. Ancak Şeyh Edebali yüz yıllar önce boşuna 'Atın iyisine doru, yiğidin iyisine deli derler' dememiş…

ÖZEÇOĞLU KİMDİR?
1967 Eskişehir doğumlu olan Sinan Özeçoğlu, evli ve 2 çocuk babası.
25 yıl sanayicilik yapan Sinan Özeçoğlu, NSK ARMATÜR ve ÖZNUR PRES A.Ş. şirketlerinin Yönetim Kurulu Başkanlığını yürüttükten sonra, şirketlerini 2016 yılı başında İspanyol şirketi ROCA'ya sattı.
Başarılı iş adamı, MANDARINS GAYRİMENKUL şirketinin ve Eskişehir Basket kulübünün yönetim kurulu başkanlığını yapmaktadır.
-----------------------------------------------------------------------------

YAPTIRDIKLARI BİNADA OTURAMADAN GÖREVİ BIRAKTILAR
Odunpazarı Belediyesi, 75. Yıl Mahallesi Selami Vardar Halk Merkezi'nin ardından Erenköy Mahallesinde Halk Merkezi açtı. Bu yeni Halk Merkeze 1984-1989 yılları arasında ANAVATAN Partisi'nden Eskişehir Belediye Başkanlığı yapan merhum Sezai Aksoy'un adı verildi.

MEYDAN YAPACAKTI
Aksoy 1984'te göreve geldiği ilk günden beri kentteki plansızlıkları gidermeye çalıştı. Şehrin imar planlarını çıkarttı. Eskişehir'in kanalizasyon sistemi ve su şebekesiyle ilgili çalışmalar o dönemde başladı. Kanalizasyon sisteminin ana arteri Alpu yolundan başlayarak kent merkezine doğru hızla ilerledi. Büyükşehir Belediyesi olan hizmet binası da merhum Aksoy döneminde yapıldı. Belediye hizmet binası yapılırken, Taşbaşı Çarşısı ve Vardar iş Merkezi'nin bulunduğu alan da istimlak edildi. Bu alan, altı otopark olacak şekilde güzel bir şehir meydanı oluşturulmak amacıyla istimlak edilmişti. Ama daha sonraki dönemde alana bugünkü yapılar yapıldı. Şehrimiz böylece büyük ihtiyacı olan meydanı kaybetmiş oldu.

HER İKİSİ DE
ADAY YAPILMADI
Cumhuriyet döneminde Eskişehir'de iki belediye binası yapıldı. Eski belediye ve eski Tepebaşı Belediye binası olarak kullanılan yapı Porsuk Otel olarak inşa edilmişti. Daha sonra belediye binasına çevrildi. Burası şimdi yine otel oldu. Odunpazarı Belediye Binasının bulunduğu yapı eskiden Tıp Fakültesi Hastanesi olarak hizmet veriyordu. Hastaneden belediyeye çevrildi. Şu andaki Büyükşehir Belediye binasını merhum Sezai Aksoy yaptırdı. Ancak yaptırdığı binada hiç oturamadan başkanlığı bıraktı. Şimdiki Tepebaşı Belediye binasını da 2004-2009 yılları arasında Tepebaşı Belediye Başkanı Tacettin Sarıoğlu yaptırdı. O da tıpkı Aksoy gibi yaptırdığı binadaki makama oturamadan görevi bıraktı. Her ikisi de seçim kaybetmedi. Partileri tarafından aday gösterilmedikleri için başkanlığı bırakmak zorunda kaldılar…

----------------------------------------------------------------
NOSTALJİ
OHAL VALİSİ ESKİŞEHİR'DE

20 yıl önce, 30 Mart 1997. Eski Devlet Bakanı ve eski Olağanüstü Hal (OHAL) Valisi Ünal Erkan Eskişehir'e geliyor. DYP Ankara Milletvekili Ünal Erkan, geldiği günün akşamı dönemin Büyükşehir Belediye Başkanı merhum Aydın Arat ile yemek yiyor. Erkan'nın, yemek sonrası dönemin İmar Limited Genel Müdürü Bekir Sıtkı Saraç ve Eskişehir Türk Ocağı Başkanı Prof. Dr. Nedim Ünal ile sohbet ederken görüntüsü fotoğrafa yansıyor. Terörün en yoğun olduğu bir dönem olan 1992-1995 yıllarında OHAL Valisi olan Erkan, terörle mücadelede başarılı hizmetleri oldu. Bekir Sıtkı Saraç, Aydın Arat'ın ölümünden sonra DYP'de aktif siyaset yaptı. Merkez İlçe ve İl Başkanlığı yaptı. Şu anda CHP Odunpazarı Belediye Meclis Üyesi olarak siyasete devam ediyor.

----------------------------------------------------
FOTO ŞAKA


Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt: Utkucuğum, projemiz tamamlandığında Hamamyolu yemyeşil olacak.
CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer: Kazım bey yoksa beton üst köprü ve lahitleri yeşile mi boyayacaksınız?