'20. yüzyılın en büyük devlet adamlarından biri ve vizyoner lideri Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e saygı göstermek için burada bulunmak benim için büyük bir onur meselesi. Türk milletine en zorlu zamanlardan birinde liderlik ederek, dünyadaki sömürgecilik geleneğine direnen herkes için bir ilham kaynağı olan Türklerin ve dünya tarihinin gidişatını değiştirdi. Cesaret, güç, esneklik, hoşgörü ve bilgeliğin özü idi. Pakistan'ın kurucusu Quide Azam Muhammed Ali Jinnah, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü şimdiye kadar yaşayan en büyük adamlardan biri olarak nitelendirdi. Hükümet ve Pakistan halkı adına Gazi Mustafa Kemal Atatürk'e en büyük hayranlığımı ve saygımı iletmek isterim. Türk milletinin bağımsızlığı ve birliği konusundaki şanlı mücadelesi ve liderliği, tarihin yıllıklarında sonsuza dek altın bir bölüm olarak kalacaktır.' Yukarıdaki bu sözler Pakistan Başbakanı İmrah Han'a ait. Geçtiğimiz günlerde resmi temaslarda bulunmak üzere Ankara'ya gelen Pakistan Başbakanı İmran Han'ın ilk durağı Anıtkabir oldu. Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakarak saygı duruşunda bulunan Han, daha sonra Misak-ı Milli Kulesi'ne geçerek, Anıtkabir Özel Defteri'ni imzaladı. Konuk Başbakan Anıtkabir özel deftere Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk ile ilgili övgü dolu sözleriyle onun dünya için ne kadar büyük bir deha olduğunu gözler önüne serdi. Türkiye'de Atatürk düşmanlığı yapan, ona ve ailesine iftiralar atma cüretini gösteren çok hain oldu. Ama bu hainler güruhu tüm çabalarına rağmen Türk Milletinin Ata'sına olan bağlılığını bozamadı. O'nun Dünyada eşi olmayan bir devlet adamı olduğu gerçeğinin üzerini kapatamadı. O'nun emaneti olan Türkiye Cumhuriyeti'ni yıkamadı. Ne diyeyim? Atatürk Cumhuriyet'in temellerini öyle sağlam atmış ki; ülkede bu kadar hain olmasına rağmen hala dimdik ayaktayız. Pakistan Başbakanının özel defterdeki ifadeleri; ülkemizi orta çağ karanlığına götürmek isteyen hainlere tokat oldu.

********

'ÖYKÜ'LERE UMUT OLUN



*******
NOSTALJİ
ESİAD'DA SAKIP AĞA RÜZGARI


Yıl: 1994. Sabancı Holding Yönetim Kurulu Başkanı merhum Sakıp Sabancı, holding yöneticileriyle birlikte Eskişehir Sanayici ve İşadamları Derneği'ni (ESİAD) ziyaret ediyor. 25 yıl öncesine ait tarihi fotoğrafta dönemin ESİAD Başkanı Orhan Kesikoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri Selim Çolpan, Fazlı Türker, merhum Neşet Dinçbaş ile Sarar Şirketler Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Cemalettin Sarar dikkat çekiyor. Gerçekten o yıllardaki ESİAD imza attığı işlerle hep kent gündeminde yer alıyordu. Kentimizin önemli sorunlarının çözümünde etkin oluyordu. Siyasi partilerin yerel birleşenlerini ve Eskişehir'in tüm milletvekillerini Eskişehir paydasında bir araya getiriyordu. Sabancı Holding eski yönetim kurulu başkanı olan Sakıp Sabancı, 2004 yılında Amerikan iş dergisi Forbes'in milyarderler listesinde 147. sırayı almıştı. Sabancı, halka yakın tavırlarıyla Sakıp Ağa lakabını kazandı. Sabancı 15 yıl önce 10 Nisan 2004 tarihinde 71 yaşında böbrek kanserinden yaşamını kaybetti.

***********
FOTO ŞAKA


CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Arkadaşlar, Eskişehir Büyükşehir Belediyesini yine CHP kazanacak.
Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen: O zaman Eskişehir'deki seçimleri CHP kazanıyorsa, ben gideyim. Benim yerime Sarı Çizmeli Mehmet Ağayı koyun da seçimi kazanın(!)

******
FIKRA
Erzurumlunun biri hastalanır.Doktor doktor gezer ama çare bulamaz.Derken bir doktor hastalığının tedavsini bulur.Tedavisi insan sütü içmektir.Taze olmalıdır. Bizim Erzurumlu bir bayanla anlaşır. Evde buluşurlar. Erzurumlu süt emmeye başlayınca kadın yavaş yavaş kendisinden geçer ve gayet işveli ve şuh bir şekilde:
– Başka bir şey ister misin?
Erzurumlu:
– Yanında büskürütte olsa iyi olurdu