9 Ekim 2014 tarihinde gazetemizin manşetinde yer alan 'Ameliyathane Rezaleti' adlı haberle ESOGÜ Tıp Fakültesi Hastanesi ameliyathanesinin içerisinde çekilen fotoğrafları yayınlayarak büyük bir sağlık rezaletini ortaya çıkarmıştık.

SORUŞTURMANIN
AKİBETİNİ SORDUK
Haberimiz kentte büyük yankı yaratırken, Eskişehir İl Sağlık Müdürlüğü yaşanan skandal olayla ilgili hastane hakkında soruşturma başlatmıştı. Bizde bu soruşturmanın akıbetini öğrenmek istedik. Geçtiğimiz hafta İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu'yu aramıştık. Kendisi şehir dışındaydı, Özel Kalem Sekreteri gelince bizi görüştüreceğini söyledi. Dün sabah özel kalem sekreteri aradı ve beni Ali Mumcu'ya bağladı. Ben de kendisine, ESOGÜ Tıp Fakültesi'nde yaşanan ameliyathane rezaleti ile ilgili yaptıkları soruşturmanın akıbetini sorduk. Ali Mumcu, 'Sizin haberinizden sonra onlara resmi yazı göndererek, kendilerinden bilgi istedik. Onlar haber sonrasında ameliyathaneyi yeniden düzenleyerek, standartlara uygun bir hale getirdikten sonra denetlememiz için bizi davet ettiler. Biz de ameliyathaneyi gidip denetledik. Sizin haberinize konu olan çirkin görüntülerin giderilmiş olduğunu tespit ettik. Ameliyathaneler iyi durumda. Artık personellerin ameliyathane içerisinde oluşturulan bölümde sigara içmelerine izin verilmediğini bize söylediler. Üniversite yönetimi, haberiniz ile kamuoyuna duyurduğunuz ameliyathane içerisindeki skandal görüntülere neden olanlar hakkında soruşturma başlattı. Üniversite yönetimi bu soruşturmayı tamamladıktan sonra bizlere bilgi verecek' dedi.

HASTALARIN HAYATLARINI
HİÇE SAYDILAR
9 Ekim'de gazetemizin manşetinde yer alan 'Ameliyathane Rezaleti' başlıklı haberimizde personelin hastaların hayatlarını hiçe sayarak, oluşturulan sigara odasında sigara içtiklerini, ameliyatın yapıldığı odada pasta yenildiğin, bir defadan fazla kullanılması yasak olan tıbbi malzemelerin steril edilerek, hastalarda tekrar kullanılmaya devam edildiğini, Ameliyathanede çöpe atılması gereken malzemelerin pis kova ve leğenlerin içerisinde bekletildiğini, Ameliyat odasının zemininde oluşan çok sayıda çatlağın hastalara enfeksiyon bulaşmasına neden olabileceğini içeriden çekilmiş fotoğraflarla yayınlamıştık.

SADECE OTELCİLİK HİZMETİ Mİ ?
Haberimizle ilgili bizi arayan çok sayıda hastane personeli, 'Başhekim ve Başmüdür ameliyathanedeki rezaletten sizin haberinizden sonra haberleri oldu. Bunların hastaneye ne kadar 'Fransız' olduklarını siz anlayın. Hastaneye tıbbi malzeme alımı yapılan firmaya yaptırılan VIP odalarla vitrini süsleyenler, sağlık kurumunun en önemli bölümü olan ameliyathanedeki yaşanan rezaletin hesabını vermelidir. Tıp Fakültesi Hastanesi otelcilik hizmeti mi veriyor? Yoksa sağlık hizmeti mi? Yaptırılan VIP odalar güzel de, ameliyathanenin durumu niye içler acısı?' diye tepki göstermişti.

TEKRAR KULLANILIYOR MU?
İl Sağlık Müdürü Ali Mumcu yaptıkları denetimde fotoğraflarla görüntülenen tüm olumsuzlukların giderildiğini belirtti. Ancak bana gelen bir bilgiye göre; bir defadan fazla kullanılması yasak olan tıbbi malzemeler steril edilerek, hastalarda tekrar kullanılmaya devam ediliyormuş. Sayın Mumcu bu konuyu bence iyi araştırmalıdır. Bir defadan fazla kullanılması yasak olan tıbbi malzemeler steril edilerek, tekrar kullandıranlar hastaların sağlıklarını hiçe saymaya devam ediyor…

****

cumartesi
hikayeleri

DELİKANLIDAN AT HIRSIZINA BİLGELİK DERSİ

Bir adam, delikanlının her akşam köye döndüğü yolun kenarına yüzü koyu uzanmış ve delikanlı yaklaşınca da 'Ah, karnım, ölüyorum ' diye inlemeye başlamış.

ATINA BİNDİRDİ
Delikanlı atından indiği gibi adamın yanına gitmiş, onu usulca yerden kaldırarak atına bindirmiş. Sarsılmasın diye de, kendisi atın yularından iple tutarak yürümeye başlamış. Birkaç dakika sonra hilekar adam, atın ipini yularından çözmüş ve at ile hızla uzaklaşmaya başlamış.
Atının ipleri elinde kalan delikanlı, giden atlıya bağırmış:
'Bir dakika bekle bir şey söyleyeceğim. Sakın atı bu şekilde elde ettiğini kimseye söyleme' Adam gülerek 'Neden? Enayi olduğun ortaya çıkmasın diye mi?' demiş.

BİR DAHA KİMSE
YARDIM ETMEZ
Delikanlı üzgün bir şekilde devam etmiş 'Hayır onunla ilgisi yok. Fakat sen bu olayı herkese anlatırsan, bir daha hiç kimse yol kenarında rahatsızlanan ve gerçekten yardıma ihtiyacı olan, insanlara durarak yardım etmez. Bu insan senin kardeşin bile olsa. Yani sen bu olayı anlatarak insanların içinde olan iyilik yapma arzusunu yok edebilirsin.' Bu sözlerden bir hayli etkilenen at hırsızı, özür dileyerek atı geri getirmiş ve; 'Asıl sen bu olaydan hiç kimseye bahsetme ne olur' demiş.

*

FOTO ŞAKA

,

Başbakan Ahmet Davutoğlu: Size güvenip, Esad'a karşı olduk. Sizin attığınız kazık yüzünden 1,5 milyon Suriyeli mülteci bizim sırtımızda kaldı.
ABD Dişişleri Bakanı Johnn Kerry: Cumhurbaşkanınız nüfus artsın diye 'hep üç çocuk yapın' demiyor mu? Bak ne güzel bu Suriyeliler sayesinde nüfusunuz 1,5 milyon artmış. Biz size kazık değil, iyilik yapmışız. Daha ne istiyorsunuz?