Kamu görevlilerin atanmasıyla ilgili AK Parti’yi eleştiren Demokrat Parti Eskişehir İl Başkanı Hüseyin Özcan, “Kendinize yakın olduğu için değil, partiye biat ettiği için değil, gerçekten liyakat sahibi olan insanları atayın” dedi.

Demokrat Parti (DP) Eskişehir İl Başkanlığı’nın haftalık değerlendirme toplantısı gerçekleştirildi. İl Başkanı Hüseyin Özcan, Kredir ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurtlarındaki sorunlar, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) kayıtlı emekli olan çiftçilere ikramiye ödenmemesi, Yargıtay ile Anayasa Mahkemesi arasındaki ihtilaf ve Eskişehir’de kamu görevlilerinin atamaları üzerinden AK Parti’yi eleştirdi.

“ALLAH BÖYLE ÇALIŞAN MİLETVEKİLLERİNDEN BİZİ KORUSUN”

Parlamentodaki soru önergelerine AK Parti ve MHP’lilerin ret oyu verdiğini vurgulayan Özcan, “Mecliste ne oluyor diye biraz araştıralım dedik. Bu araştırmamız neticesinde AK Parti ve MHP milletvekillerinin çok çalıştıklarını gördük. KYK'lerdeki ölümlerle ilgili, asansör kazalarıyla ilgili, olumsuzluklarla ilgili soru önergelerine AK Parti ve MHP'liler çok çalışarak ret oyu vermişler. Efendim yine geçmiş dönem AK Partili belediyelerin hesaplarının incelenmesiyle ilgili verilen soru önergelerine karşılık yine AK Partilili ve MHP'li vekiller çok çalışarak ret oyu vermişler. Yine ÇKS kayıtlı çiftçilere neden 5’er bin lira ikramiye ödenmedi diye soru önergesi verilmiş. Yine AK Partili ve MHP'li milletvekilleri çok çalışarak bu soru önergesine ret oyu vermişler. Allah böyle çalışan milletvekillerinden milletimizi, memleketimizi korusun diyoruz” şeklinde konuştu.

“ORTAKLARINDAN MEMNUN DEĞİLLER”

Yargıdaki kavganın bir yozlaşma örneği olduğunu ve AK Parti ile MHP ittifakında, taraflar arasında memnuniyetsizlik olduğunu ileri süren Özcan, “Yargıda bir kavga var. Kavganın tam karşılığı şudur. Bunu askeri hiyerarşide anlatmak istiyorum. Bir onbaşı, bir çavuş albaya karşı geliyor. Yani, Yargıtay çatı olan en üst mahkeme olan Anayasa Mahkemesi'yle kavgaya giriyor. Bu sistemin 20 yılda nereye getirildiğine dair en somut örnektir. Bütün bunlar yokmuş gibi dün sayın cumhurbaşkanı çıkıyor ve diyor ki: ‘Yüzde 50 artı 1 milletin sırtında yüktür’ diyor. İyi de sayın cumhurbaşkanı, 2017’de yapılan referandumda kapı kapı gezerek sistemin, oranın böyle olmasını kendiniz talep ettiniz. Demek ki ortaklarından bir rahatsızlıkları var. Demek ki bu ortaklarını sırtlarından atmak istiyorlar ki seçilme oranını aşağıya doğru çekmek istiyorlar. Bu memnuniyetsizliği biz görebiliyoruz ancak kendileri bunu bizim gibi açık yüreklilikle söylemekten imtina ediyorlar” dedi.

13 yıl hapis cezası ile aranan terör örgütü mensubu jandarma tarafından yakalandı 13 yıl hapis cezası ile aranan terör örgütü mensubu jandarma tarafından yakalandı

“LİYAKAT SAHİPLERİNİ ATAYIN”

Bürokrasideki atamaların liyakata göre yapılmadığını belirten Demokrat Parti İl Başkanı Hüzeyin Özcan, “Eskişehir’de birtakım tayinleri, atamaları görüyoruz. Geçmiş dönem AK Partili milletvekilleri kendilerine yakın olan isimleri birtakım kurumlara atadılar. O milletvekillerinin hiçbiri 2023’te milletvekili olmayınca, önceki dönem milletvekillerinin atadıkları bürokratlar bir bir görevden alınarak yerine yenileri atanıyor. Demek ki burada yıllardan beri söyleyegeldiğimiz: ‘Liyakat yokmuş, milletvekiline ya da AK Parti teşkilatlarına yakın bürokratlar varmış. Liyakat hiçbir şey. Önemli olan  günümüzde mevcut güç sahibi olan milletvekilleri ve il yönetimine, ilçe yönetimine yakın olmaktır diye düşünüyoruz. Dolayısıyla burada boş kadrolara atama yapacak Eskişehir’deki AK Partililere sesleniyorum. Kendinize yakın olduğu için değil, partiye biat ettiği için değil, gerçekten liyakat sahibi olan insanları atayın. Hizmetlerini vatandaşa eşit şekilde sağlasınlar. Parti rozeti değil devletin bayrağını yakalarına takarak hizmetlerini sürdürmeye devam etsinler” ifadelerini kullandı.

Editör: Volkan Kılınç