Alpu’da birçok projeyi hayata geçireceğini dile getiren Tepe, yapacaklarında iddialı olduğunun altını çizdi.

MHP Alpu Belediye Başkan Aday Adayı Murat Tepe ES TV’de yayımlanan Seçime Doğru programında ES TV Genel Yayın Yönetmeni Şener Çetin’in konuğu oldu. Çetin’in sorularını yanıtlayan Murat Tepe Alpu ilçesinin sorunları, seçim çalışmaları ve göreve layık görüldüğü takdirde yapacağı projeler hakkında bilgi verdi.

HİZMET İÇİN TALİBİM

Tepe, ilk olarak göreve neden aday adayı olduğu ile ilgili konuşarak, “Bölgemiz çok güzel bir coğrafi yapıya sahip. Türkiye’de istisnai ovalardan birisi… Jeopolitik ve coğrafi yapısı olarak Alpu’yu çok iyi tanımak gerekiyor. Alpu 450 bin hektar ovasıyla, dağıyla çok güzel bir memleketimiz. Alpu çok güzel ovası, ormanı ve çok güzel sulama göletleri ve iki tane hidroelektrik santrallerine sahip bir ilçemizdir. Şimdi mevcut ilçede yapılacak çok şey var ve bu ilçeye yapılması gerekenler maalesef bugüne kadar yapılmadı, gereken değer verilmedi. Onun için bu göreve nasip olursa talip oldum ve Allah nasip eder de bu göreve uygun görürlerse hizmet etmek için talibim. Aynı zamanda çok şanslıyım, çünkü Alpu bölgesi çok güzel, yani değerlendirilmemiş bakir bir ilçe o yüzden burada her şeyi yapmak çok kolay. Çünkü imkan ve potansiyel var. Bu potansiyeli, imkanı mevcut halkla ve devletimizin gücüyle, büyüklerimizin yönlendirmesiyle yaşanabilir sosyal bir memleket yapmanın yolunda yol alacağız” dedi.

HAYALİM KONSERVE FABRİKASI KAZANDIRMAK

Alpu’nun bir tarım ilçesi olduğunu ve ilçede konserve fabrikası bulunmadığını dile getiren Tepe, hayalinin ilk olarak bir konserve fabrikası kazandırmak olduğunu söyledi Tepe, “Bunun için projeler sunmak gerekiyor. Alpu bir tarım ovası. Alpu’da öncelikle tarıma dokunacak işler gerekli. Benim hayatım boyunca hayalim; Alpu’da bir konserve fabrikası yapmak. Alpu ovası tüm konserve fabrikalarını besliyor ama bir tek konserve fabrikası Alpu’ya düşünülmüyor. Yani bu Eskişehir’in büyük bir eksiğidir. Eskişehir’in tamamında da yok. Eskişehir bir tarım şehri, Türkiye’miz bir tarım ülkesi… Onun için bu yönde çalışmalarımızı inşallah mümkün mertebe, planlı ve projeli olarak çalışacağız. Halkıma hizmet etme konusunda ne gerekiyorsa onu yapacağız. Şu an mevcut durumda Alpu belediyemiz çok zengin, hangi yönden? İş gücü yönünden… Güzel sayıda personelimiz var ve bu personeli yönlendirerek çalıştırmanın hesabındayız. Yani kişilerin herkesin gözüne baktığı gibi boş beklemek değil de, herkesin kendine gör iş bulmanın yolunu arayacağız” ifadelerini kullandı.

KOOPERATİF KURACAĞIZ

Merkez ve mahalleleri daha üretken hale getirmek için kooperatif kuracaklarını vurgulayan Tepe, “Belediye çok geniş bir kadro var demiştim. Mesela buradan hareketle ekipler halinde bir kooperatif kuracağım. Ama kooperatif merkezi odaklı değil, 33 mahalle odaklı… Kim ne üretiyor, ne üretecek? Gıda mühendislerimiz olacak, gastronomi uzmanlarımız olacak. Paketlemesi, pazarlaması ferken bunların hepsini profesyonel bir şekilde çalışarak halka hizmet etmenin yolunu arayacağız. Yani birliği ve beraberliği sağlamamız lazım” şeklinde konuştu.

Alkollü sürücü kaza sonrası önce röportaj verdi sonra bayıldı Alkollü sürücü kaza sonrası önce röportaj verdi sonra bayıldı

ALPU’DA SOSYAL YAŞAM MERKEZİ YOK

Tepe, Alpu’da hiçbir sosyal merkezin bulunmadığını ve bu konuya da öncelik vereceklerini kaydederek,Çok basit gözükmesine rağmen hiçbir sosyal yaşam merkezi yok. Kişiler mevcutta potansiyel olarak yaşayan memur kesimi, halkımızın içinden de olsa akşam ailesini alıp da çıkıp şöyle dinlenebileceği, muhabbet edebileceği bir sosyal yaşam merkezi yok. Yani bakıyorum arkadaşlara başka yerlere gidiyorlar. Bu sosyalleşemeyen kişilerin sosyal hayatını geliştirmek için orada güzel bir park, kafe, tesis çok kolay olacak bir şey. Bu projeleri hayata geçirmek için elimizde çok güzel yerlerimiz var” açıklamasında bulundu.

ALPU ESKİŞEHİR’İN MAHALLESİ GİBİ OLACAK

Alpu’nun Eskişehir’e yakın bir ilçe konumunda hatırlatan Tepe, Eskişehir-Alpu bağlantı yolunun da tamamlanması ve yapılan projelerle birlikte Alpu’nun Eskişehir’in bir mahallesini gibi olacağının altını çizdi. Tepe, “Allah’ın izniyle 2024 sonu ve 2025 başlarında Alpu’nun duble yolu olacak ve Alpu Eskişehir’in bir mahallesi olacak. Bunu şimdiden konuşmak erken değil. Mevcut yerleşim bölgeleri, lüks yaşam merkezleri, köy kentler yapmanın hesabı içerisindeyim. Alpu’nun merkezine mahallelerimiz çok yakın. Buralarda mevcut kimseye zararı olmadan yeni yerleşim yerleri açmanın hesabındayım. Şu asfalt olduğu zaman, Allah’ın izniyle Alpu’yu Eskişehir’e bağlayan yolumuz bittiği zaman Alpu bir Alpu daha olacak. Yaşam standardı açılacak. Yani kişiler şehirde kazanıp köyünde yiyecek. Çünkü doğalgazımız, altyapımız var. Altyapıyı daha da güzelleştireceğiz, sosyal tesisleri arttıracağız. Bunun için önemli olan yapılması gereken yapılıyor. Şu an yolumuz Allah’ın izniyle bitince biz de buna bağlı olarak hem köylülerimizin potansiyelini artıracağız. Alışveriş merkeziydi, parklarıydı, yüzme havuzları gibi çok güzel projelere imza atacağız. Sosyal anlamda önemli bir yaşam merkezi oluşturacağız” dedi.

HALK TEVECCÜH GÖSTERİYOR

Tepe, seçim çalışmaları kapsamında halkla yakın temasta olduğunu ve büyük bir teveccüh gördüğünü belirterek, “Benim adaylığımı duyan herkes, halkın yüzde 70’ini birebir tanırım. Bu tanınmışlığın verdiği rahatlıktan dolayı seçim çalışması yapmıyorum, sadece bu yola çıktığımı duyuruyorum ve halkın ağzında tek bir kelam var: ‘İnşallah!” Yani inşallah nasip olur siz bu işe muvaffak olursunuz diyorlar. Benim onların ihtiyaçlarına cevap vereceğimden herkes çok emin” diye konuştu. 

SORUNLARIN ÇÖZÜMÜNDE ÖNDER OLACAĞIZ

Alpu’nun sorunlarının çözümünde önder olacaklarını belirten Murat Tepe, “Köylerimizin en büyük sıkıntısı şu an belli birkaç noktada içe suyu sıkıntılı olan yerler var. Tabii bu Büyükşehir’in sorunu esas ama biz mevcut belediye olduğumuz için elimizden geldiği her şeyi yaparız. Bölge kaynaklarını da bildiğimiz için bunda bir sorun yok. Ondan sonra çok basit şeyler köylümüzün isteği; birebir diyalog bile onlar için yeterli… Mevcut başkan olan birisi ben değil başka biri olursa da her hafta başka bir köye ziyarete gitsin. Milletimiz çok mutlu olur. Küçük dokunuşlarla kişilerin gururunu okşayacaksınız. Köylülerimiz de biliyor mevcut belediyenin gücünün olmadığını, borcunun çok olduğunu, kısıtlı imkanlar dahilinde olduğunu fakat küçük dokunuşlarla milletin ruhunu okşayacaksınız. Halkın genel ihtiyaçlarına devletimiz cevap veriyor Allah’ın izniyle… Ve biz de bunun önderi olacağız. Yani biz bu yola çıkarken Allah’ın izniyle tek gayemiz hizmet etmek. Şu fani dünyadan geçerken bu memlekete bir eser bırakabilmek” ifadelerine yer verdi.

KAİNATIN PROJESİNİ HAYAT GEÇİRECEĞİM

Tarımda en büyük sorunun su olduğunu ve bu konuda iddialı konuşarak, ‘kainatın projesini Alpu’ya kazandıracağım’ diyen Tepe, “Çok büyük projelerim var. Mesela şu an tarımın en büyük sorunu su! Yer altı kaynakları hızla tükeniyor. Kurak bir dönemden geçiyoruz. Fakat iklim ve doğal afetlerin dönüşümü birçok dengeyi değiştiriyor. DSİ Genel Müdürlüğü, Valilik, Kaymakamlık olsun, Fatih Dönmez bakanımıza da birebir anlattım. Efendim mevcut akarsularımızın döngüsünü sağlamamız lazım. Yüz yılın değil kainatın projesi diyorum ben. Mesela Porsuk ve Sakarya nehri doğal halisane akan ve ovaları sulayarak barajlara dökülen, barajlarda elektrik üretildikten sonra Gökçekaya, Yenice barajına dökülen ve daha sonra boşa akan bir su. Ta ki Sakarya ilinden, Karasu ilçesinden Karadeniz’e dökülüyor. Bize bu suyun bu tarafa geçmesi 18 km. Kot farkı var 900 metre ama diğer tarafa da kot farkı var. Yani yukarı basarken üreteceğimiz enerjiyi, ters basınçla üreteceğiz. Proje öyle sözde proje değil çalışılmış bir proje. Bir tane değil, 5 tane sulama barajı yapılacak ve Alpu Ovası’nı, Alpu Ovası’ndan sonra merkez Tepebaşı köylerine ve Odunpazarı köylerine kadar destek çıkacak bir proje bu… Su tamamıyla ovaya cazibeyle verilecek. Hiçbir enerji harcamayacaksınız.  Bir de hazırı tüketiyoruz. Yeraltı kaynakları ne kadar sürecek? Bu projenin peşindeyim. Bu kainatın projesi. Döngüyü sağlamamız lazım. İnsan teknolojisiz yaşayabilir ama su ve gıdasız yaşayamaz!” mesajı verdi.

URAYSİM’İN KARŞISINDA DEĞİL, YANINDAYIM

Tepe URAYSİM projesi ile ilgili de projeye destek verdiğini söyleyerek, “URAYSİM konusunda Devlet ve kamu idarelerinin çalışması devam ediyor. Proje maalesef geciktirilmiş bir proje, geç kalınmaması lazım. Bu proje ilk temeli atılırken dünyada üç yerde vardı ve başka ülkeler önümüze geçti. Geciktirilmiş proje ama şu an mevcut idarecilerimiz, kamu kurumları onun çalışmasını yapıyorlar. Son bildiğim haliyle tarım arazilerinin güzergahı, deneme sahası tarım arazilerini bölüp parçaladığı için milletten tepki aldı. Başka bir tepkisi yok. Olmazsa olmazı, çünkü çok büyük bir iş gücü, çok büyük bir yatırım, bölgeye ciddi bir istihdam sağlayacak bir proje ve onda inşallah muvaffak olunacak. Tarım İl Müdürümüzle son yaptığım görüşmede sahanın başka bir tarafa kaydırılarak hazine arazileri üzerinde gezmenin hesabındayız. Bize de orda yük düşecek. Çünkü bölgede yapılacak yatırımlar, projeler Alpu İlçe Belediyesi meclisinden onay çıkar. Meclis o günkü şartlarda mevcut projeyi değerlendirecek, kendisi hükmediyorsa tarım profesörlerini, bu işi yapacak hocaları alacağız, kimseye zararı olmayacak ve en az etkilenecek şekilde çalışmasını yapacağız. Yapılacak yani, çok büyük bir yatırım. Milli servet bu, onun için ben projenin karşısında değil, yanındayım” dedi.

BİZ YAPACAKLARIMIZDA İDDİALIYIZ

Murat Tepe son olarak Alpu’da yapacağı projeler için iddialı olduğunu söyleyerek, “Bölgede cumhur ittifakının ben de bir adayıyım. Şimdi herkesin gönlünde bir aslan yatar. Tüm adaylarımızda potansiyel var. Ben projelerimin şu an birçoğunu anlatmıyorum. Biz çünkü şu an aday adayı dönemindeyiz.  Mevcut yönetimlerin, geçmişteki yönetimlerin zayıflığından dolayı adaylar çok çıkıyor. Maalesef işin özü bu… Orada güçlü bir idare, güçlü bir yönetim olsa herkes kendine güvenip de meydana çıkmaz. Onlara yaptıkları için teşekkür edeceğiz, biz de yapacaklarımıza bakacağız. Biz yapacaklarımızda iddialıyız. Ve devletin kolların altında devletimizin desteğiyle Allah’ın izniyle muvaffak olacağız ve her türlü hizmeti getirmenin amacındayız” vurgusu yaptı.

Kaynak: Şener Çetin