Sosyal medya üzerinden bir video mesajla uyarıda bulunan Yerlikaya, özellikle aşırı hız, dikkatsizlik ve emniyet kemeri kullanımının hayati önem taşıdığını vurguladı.

“Geçen Yıl 6 Binden Fazla Can Kaybettik”

Bakan Yerlikaya, 2023 yılına ait trafik kaza verilerini paylaşarak çarpıcı bir tablo ortaya koydu.
“Geçen yıl karayollarımızda meydana gelen trafik kazalarında 6 bin 351 vatandaşımızı kaybettik. Bu sadece bir istatistik değil. Her biri bir aile, bir yuva, bir hayat demek,” ifadelerini kullandı.

Özellikle aşırı hızın ölümlü kazaların başlıca sebebi olduğuna dikkat çeken Yerlikaya, “Ölümlü trafik kazalarının yüzde 47’si aşırı hız kaynaklı. 2024’te her gün ortalama 10 vatandaşımızı bu yüzden kaybettik,” dedi.

“Emniyet Kemerinizi Takın, Uykusuz Araç Kullanmayın”

Yerlikaya, bayram tatiline çıkan vatandaşlara şu uyarılarda bulundu:

Aşırı hız yapmayın. Sadece 1 km/s hız artışı bile ölüm riskini %4 yükseltiyor.

Emniyet kemerinizi mutlaka takın.

Yorgun ve uykusuz araç kullanmayın.

Trafikte telefon değil, yol öncelikli olsun.

Bayramın 1. günü yurtta hava nasıl olacak?
Bayramın 1. günü yurtta hava nasıl olacak?
İçeriği Görüntüle

Yerlikaya, trafik kazalarının geri dönüşü olmayan sonuçlar doğurduğunu belirterek, “Bayramlar sevdiklerimize kavuşmak içindir, ayırmak için değil. Trafikte göstereceğiniz bir saniyelik sabır, bir ömür mutluluk getirebilir,” ifadelerini kullandı.

“Bayram Sabahları Hüzne Dönüşmesin”

Mesajının sonunda tüm vatandaşlara sağlıklı ve güvenli yolculuklar dileyen Bakan Yerlikaya, “Kurban Bayramı’nda sevdiklerinizin bayram sabahlarını hüzne dönüştürmeyin. Lütfen kurallara uyalım,” çağrısında bulundu.

Trafik güvenliği konusunda bakanlık ve emniyet birimlerinin bayram süresince yoğun denetimlerini sürdüreceği belirtildi.

Kaynak: Haber Merkezi