Çok iyi başladık
Ay-Yıldızlılar oyuna fırtına gibi başladı. Rakibi karşısında art arda goller bulan Milliler, ilk 10 dakikada durumu 7- yaptı. Belçika'nın 2 dakika cezası almasının ardından kalecimiz Yunus yapılan hatada topu boş kaleye göndererek skoru 9-5 yaptı. Müthiş oyun oynayan Türkiye bir ara farkı 7 sayıya kadar çıkardı. Ay-Yıldızlılar soyunma odasına 17-11 önde gitti.

Baştan sona üstün oynadı
Karşılaşmanın ikinci yarısında da parkede üstün olan Türk Milli Takımı vardı . Ay-Yıldızlılar rakibi karşısında biraz olsun vitesi düşürmedi. Türkiye mücadelenin son 10 dakikasına 28-20'lik üstünlükle girdi. Rakibine geçit tanımayan Millilerimiz karşılaşmayı …'lık skorla kazanmayı başardı. Türkiye, Eskişehir'de oynadığı Estonya ve Belçika maçlarını kazanarak Play-Off'a gitme hakkı kazandı.
Play-Off oynayacak
16 Ekim'den bu yana Eskişehir'de 3 hazırlık, 2 resmi maç yapan Türkiye A Milli Hentbol Erkek Takımı bu maçlardan 4'ünü kazandı kazandı. İtalya'yı 2 hazırlık maçında deviren Millilerimiz Makedonya ile oynadığı hazırlık maçında ise mağlup oldu. Türkiye, Dünya Şampiyonası Avrupa Grup eleme maçlarında ise Estonya'yı geçtiğimiz gün mağlup etti. Dün de Belçika'yı yenen Türkiye, gruptan çıkmayı başardı. Türkiye, Dünya şampiyonası gitmek için ilerleyen aylarda Play-Off maçı oynayacak.
Eskişehirli sporseverlere teşekkür etti (FOTO)
Türkiye A Milli Hentbol Erkek Takım Başantrenörü İlker Şentürk, alınan galibiyetten dolayı büyük mutluluk yaşadı. Eskişehir'de çok iyi bir hazırlık dönemi geçirdiklerini, Estonya ve Belçika karşılaşmalarına çok iyi hazırlandıklarını söyleyen Şentürk, artık Play-Off karşılaşmasına odaklanacaklarını belirtti. Şentürk, desteklerinden dolayı Eskişehirli sporseverlere teşekkür etti.
Bir ara elektrikler kesildi
A Milli Erkek Hentbol Takımımız, 2021 Erkekler Dünya Hentbol Şampiyonası Avrupa elemeleri 4. grup eleme grup mücadelesinde Belçika ile oynadığı maçta bir ara elektrik kesintisi yaşandı. 45'inci dakikada Porsuk Spor Salonu'nda yaşanan kısa süreli elektrik kesintisi nedeniyle maç yaklaşık 1 dakika durdu. Elektriğin tekrar gelmesiyle maç kaldığı yerden devam etti.
Editör: TE Bilisim