Büro-Sen üyeleri 81 İl'de sokaklara indi. SGK personelinin sorunlarını, mağduriyetlerini ve taleplerini dile getiren üyeler 'Artık sesimizi duyun' mesajı verdi. Eskişehir'de SGK binası önünde açıklama yapan Büro-Sen Eskişehir Şube Başkanı Ali Selim Aktaş ülkenin Sosyal Güvenlik yükünü sırtında taşıyan, büyük fedakarlıklarla gecesii gündüzüne katarak çalışan, SGK personelinin büyük hak kayıpları yaşadığını dile getirdi.
ARTIK SESİMİZİ DUYUN!
18 Mayıs'ta 4 saat iş bırakma eylemi ile ilgili 'Artık sesimizi duyun' mesajı vereceklerini belirten Aktaş, Genel Merkez Yönetim Kurulunun aldığı kararla mesaiye 2 saat geç başlayıp, mesaiyi 2 saat erken bitireceklerini kaydetti.

BİLECİK'TE DE İSTEKLER DİLE GETİRİLDİ

Bilecik'te Bürso-Sen üyelerini taleplerini haykırmak için bir araya geldi. Bilecik Büro Memur Sen Şube Başkanı İsa Yıldız, isteklerini sıraladı.
Yıldız, 'Bizler kimseden haksız bir kazanç ya da lütuf istemiyoruz! Biz hakkımızı istiyoruz, alın terimizin karşılığını istiyoruz! Bizler mevzuatın ağır yükü altında ezilen, idari ve mali yönden attığı her imzanın yasal sorumluluğunu üzerinde taşıyan çalışanların, hakettiği ücretlerin ödenmesini talep ediyoruz! Bizler COVID-19 pandemi sürecinde dünyanın imrenerek baktığı ve sorunsuz sistemi ile herkesin takdir ettiği Sosyal Güvenlik Kurumu'ndaki personelin hakkının teslim edilmesini istiyoruz! Bizler kurum çalışanlarının 666 Sayılı KHK ile ellerinden alınan, fazla mesai ücretleri, ikramiyeler ve ek ödemelerin tekrar verilmesini istiyoruz. Bizler kamu işçisi ile memurlar arasındaki maaş farkı adaletsizliğinin ortadan kaldırılmasını istiyoruz. SGK'da çalışan bir işçinin maaşı 11 bin TL'yi bulurken asıl işi yapan bir memurun maaşının 6-7 bin lira gibi komik rakamlarda kalmasını kabul etmiyoruz ve etmeyeceğiz' dedi.

Editör: TE Bilisim