"Satın alma gücü sıfırlandı, açlık sınırının yarısına düşüldü" diyen Özel, ekonomik krizin toplumun en kırılgan kesimlerini derinden etkilediğini söyledi.

“Bayram İkramiyesiyle Artık Sadece Koçun Budu Alınıyor”
Özgür Özel, geçmiş yıllarla karşılaştırmalı örnekler vererek maaşların reel değer kaybına dikkat çekti. 2018 yılında bin TL bayram ikramiyesiyle bir kurbanlık koç ve 25 kilogram et alınabildiğini hatırlatan Özel, “Bugün 4 bin lira ikramiye ile sadece 4 kilogram et alınabiliyor. Yani ancak koçun bir budu” dedi.

AK Parti Eskişehir'de flaş ayrılık!
AK Parti Eskişehir'de flaş ayrılık!
İçeriği Görüntüle

TÜİK ile ENAG Verileri Arasında Uçurum Var
Mayıs ayı enflasyon verilerine değinen Özel, Türkiye İstatistik Kurumu’nun (TÜİK) yıllık enflasyonu yüzde 35 olarak açıkladığını, buna karşın ENAG’ın verilerine göre enflasyonun yüzde 71 olduğunu vurguladı. “Pazarda fiyatlar geçen seneye göre yüzde 100’e yakın arttı. Vatandaş bunu bizzat yaşıyor” dedi.

“Asgari Ücrete Ara Zam Yapmamak Emek Sömürüsüdür”
DİSK, TİSK, HAK-İŞ ve TÜRK-İŞ’i ziyaret ettiğini belirten Özgür Özel, görüşmelerde asgari ücrete mutlaka ara zam yapılması gerektiğini dile getirdiğini söyledi. “Parti olarak asgari ücretin 30 bin TL olmasını istedik, ancak 22 bin 104 TL olarak belirlendi. Temmuzda ara zam yapılmaması, emeğin sömürüsüdür” ifadelerini kullandı.

Emekliler İçin Gerçek Enflasyona Göre Artış Talebi
Emeklilerin maaşlarının da gerçek enflasyon oranlarına göre yeniden düzenlenmesi gerektiğini belirten Özel, “Bu adaletsizliğe karşı mücadelemiz sürecek. Emekliye seyyanen ve anlamlı bir zam şart” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi