Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak Milletvekili Nebi Hatipoğlu’nu açıkladı.

AK Parti Aday Tanıtım Toplantısı Haliç Kongre Merkezi'nde gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Aziz kardeşlerim bugün burada 31 Mart 2024 seçimlerinde partimizi temsil edecek 11 büyükşehir ve 25 il belediye başkan adayımızı açıklamak üzere bir aradayız. Mahalli seçim sürecinin ilk tanıtım toplantısında milletimizin huzuruna çıkardığımız adaylarımıza şimdiden başarılar diliyorum. Adaylarımızın her birini kapsamlı istişareler sonucunda belirledik. Esasen bizim belediyecilikteki müktesebatımız yeni değildir. 30 yıllık birikime ve donanıma sahibiz. Gerçekten de 1994 yılından itibaren ülkemizde yeni bir belediyecilik felsefesini hayata geçirmiş bir kadroyuz. Vesayet güçlerinin tüm engellemelerine rağmen, belediyecilikte adeta destan yazdık. Yerel yönetimlerde bir referans haline geldik. Şehirlerimizin makus tarihlerini nasıl tersine çevirdiysek, ülkemizin demokrasi eksikliğini gidermek için harekete geçtik. Çöpten, çamurdan, çukurdan İstanbul'umuzu nasıl temizlediysek, tüm illerimizde bu temizlik için yola çıktık” ifadelerini kullandı. Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, konuşmasının ardından partisinin adaylarını açıkladı. Buna göre, AK Parti Eskişehir Milletvekili Nebi Hatipoğlu, Büyükşehir Belediye Başkan Adayı oldu.

İYİ PARTİ’DEN AK PARTİ’YE GEÇTİ

İYİ Parti'den Eskişehir Milletvekili seçilen Nebi Hatipoğlu, geçtiğimiz yıl kasım ayında sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile partisinden istifa ettiğini duyurmuştu. Hatipoğlu paylaşımında, "Türkiye ve Eskişehir sevdalısı bir insan olarak çıktığım siyaset yolculuğunda, Eskişehir Milletvekili seçildiğim İYİ Parti ile genel seçim sürecinden bu yana derin görüş ayrılıkları yaşamaktaydım. Parti içi istişare sürecimizin de sağlıklı yürümemesinden kaynaklı olarak, Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener'i de bilgilendirerek İYİ Parti'den istifa ediyorum" ifadelerini kullanmıştı.

‘NE İŞİM VAR’ DEMİŞTİ

Hatipoğlu'na seçim öncesi ES TV’de katıldığı Eskişehir’in Nabzı programında ise "AK Parti iktidar olursa AK Parti’ye geçer misiniz?" sorusuna, "Tabi ki geçmem. Ne işim var. Türkiye’de iki tip siyasetçi var. Siyaseti iş olarak yapanlar ve hizmet olarak yapanlar. Biz siyaseti hizmet olarak yapacağız. İş kolu olarak yapmayacağız. Allah siyaseti iş kolu olarak yapmayı nasip etmesin" demişti.

AK Parti’nin diğer adayları ise şu şekilde:

Artvin: Mehmet Kocatepe

Aydın: Mustafa Savaş

Balıkesir: Yücel Yılmaz

Bingöl: Erdal Arıkan

Bitlis: Nesrullah Tanğlay

Bursa: Ali Nur Aktaş

Aksoy'dan Ünlüce'ye ziyaret Aksoy'dan Ünlüce'ye ziyaret

Çanakkale: Jülide İskenderoğlu

Çankırı: Hüseyin Filiz

Denizli: Osman Zolan

Edirne: Belgin İba

Elazığ: Şahin Şerifoğulları

Erzurum: Mehmet Sekmen

Eskişehir: Nebi Hatipoğlu

AK Parti’nin, seçim beyannamesini ve diğer illerde göstereceği adayların tanıtımını ise 15 Ocak'ta yapması bekleniyor.

Kaynak: M. ANIL AKSOY