UYGUN SiSTEM İÇİN ÇALIŞIYOR

Spor Toto 1. Lig'de sezonun bitmesi için hafta sayan Eskişehirspor, 2. Lig'in hazırlıklarını yaparken saha içi sorunlarını çözmek için çabalıyor.
Teknik Direktör Cengiz Seçsev, takımın basında 4'üncü maçı geride bıraktı. Futbolcuların teknik yapı ve kapasitesini öğrenmeye çalışan
deneyimli teknik adam, uygun sitemi bulmak için uğraş veriyor. Takıma dokunuşlar yapmaya çalışan Seçsev, futbolculara güvendiğini her fırsatta yineliyor.

HÜCUMU DÜŞÜNEN ANLAYIŞ
Ümraniye deplasmanında pozisyon bulmakta zorlanan takım, saha içinde en azından mücadele göstermişti. Kaybeden Es Es, Bandırmaspor maçında bu kez hücum varyasyonlarını da gerçekleştirmeyi basardı. Çift forvetle sahaya çıkan Seçsev, rakip yarı alanda daha fazla topla oynanmasını istedi. Bandırma maçında mücadelenin yanına hücumu düşünen bir anlayış da eklenince 34 maçlık 3 puan hasreti sona ermisti.

OYUN DÜZENI NETLEŞMEDI
Her hafta farklı bir 11 sahaya sürerek tüm futbolcuların maç performansını izlemek isteyen Cengiz Seçsev'in
henüz kafasında netleşen bir oyun düzeni yok. Bunu vasatında altında bir oyunla 6-1 kaybedilen Samsunspor maçında çok net gördük. Bandırmaspor değişiklikler yapan deneyimli teknik adam, bu konuda elestiri oklarını üzerine çekti. Haklı bir şekilde kazanan kadronun devamlılığı sorgulandı.

SAHA İÇİ İSTİKRAR YOK
Sezonun basından bu güne kadar geçen 23 maçlık periyotta üçüncü teknik adamla çalışan Siyah-Kırmızılı takımın en büyük sorunu kırılgan yapısı. Mustafa Özer ile sezona kötü başlayan, Ilhan Var ile birlikte kısa bir
süre ivme yakalasa da kazanamayan takım, dalgalı grafiğini sürdürdü. Cengiz Seçsev ile Altay maçının ilk devresini ve Bandırmaspor maçını iyi oynayan Es Es, bir türlü saha içi istikrarı yakalayamadı. Bu süreçte kadar futbolcuların performans grafiği dengesizliği de önemli bir etken oldu.

İNANCIMIZ DEVAM EDİYOR
Bu sezon 23 maç üzerinden yapılan bir istatistiğe göre Eskişehirspor geriye düştüğü maçlardan sadece 2 puan kurtarabildi. Ümraniyespor (1-1) ve Keçiörengücü (2-2) maçlarından. Buradan da anlaşılacağı gibi geriye düsen Es Es, çabuk demoralize olup oyundan kopuyor. Bu kırgın yapının Cengiz Seçsev ile düzelmesini umuyoruz. Deneyimli teknik adamın takıma bir şeyler katacağına onan inancımız devam ediyor. Sabır gerekiyor.

Aytaç Ersoy

Editör: TE Bilisim