İstanbul ve Ankara adaylarını 10 Şubat Cumartesi günü açıklayacak Yeniden Refah Partisi’nin Antalya Büyükşehir Belediye Başkan adayı Ümit Özkurt, Aydın Büyükşehir adayı ise Serdal Bulut oldu. 
Kesinleşen adaylar listesinde Genel Başkan Fatih Erbakan'ın “adayımız” diye duyurduğu kritik isimlerin yer almaması dikkati çekti. 
Yeniden Refah Partisi'nin kesinleşen adaylar listesinde, AK Parti'den istifa ederek Yeniden Refah'ın Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan adayı olduğu açıklanan Kasım Gülpınar'ın isminin olmaması dikkat çekti. Bursa adayı olarak ilan edilen eski AK Parti Bursa İl Başkanı Sedat Yalçın'ın ismi de listede bulunmadı. 
Fatih Erbakan'ın Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı olarak duyurduğu eski Vali Kadir Çalışıcı da listede yer almayan isimlerden birisi oldu. 
Listede birçok il için Fatih Erbakan tarafından aday olduğu ilan edilen isimler de yer almadı.

Eskişehir İl Başkanı Osman Mandacı, Eskişehir özelinde herhangi bir sıkıntının yaşanmadığını belirterek, “Büyükşehir adayımız Kadir Çalışıcı ve Tepebaşı adayımız Tacettin Sarıoğlu’nun adaylıkları kesindir. Rozetleri direkt olarak Genel Başkanımız Erbakan tarafından takıldı. Şu anda AK Parti ile ittifak görüşmesi mümkün değil” dedi.

"Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!" "Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!"

Kaynak: Haber Merkezi