Eskişehir'in kalbi Porsuk Çayı'nda geçmiş yıllarda da dikkatsizlik sebebiyle yaşanan kirlilik, yapılan farkındalık etkinliğinde bir kez daha ortaya çıktı.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi'nde bulunan Sualtı Dünyası akvaryumunda görevli dalgıçlar, sularda yaşanan kirliliğe ve dikkat çekmek amacıyla Köprübaşı'nda dalış yaptı.
Porsuk Çayı'ndaki Köprübaşı iskelesinden başlayan dalış 20 dakika sürdü. 10 metre çapında 2,5 metre dip derinliğinde yapılan çalışmadan çıkan 3 çuval çöp ekipleri de şaşırttı.
Porsuk Çayı'ndan içecek kutuları, mont, çocuk ayakkabısı, cam şişe, ambalaj ve maskelerin de içerisinde bulunduğu çöplerin çıkması, kirlilik konusunda daha duyarlı olunması gerektiğini gösterdi.
Büyükşehir Belediyesi Hayvanat Bahçesi Müdürü NurbenKoptekin, 'Porsuk Çayı zaten Park ve Bahçeler Dairesi Başkanlığımız ekipleri tarafından düzenli olarak temizleniyor ama dikkatsizlik sebebiyle kirlilik de bir yandan devam ediyor. Dalış ekibimiz 20 dakikalık bir dalış yaptı. Gerçekten ciddi bir kirlilik çıktı. Porsuk Çayı'na atılan plastik atıklar yüzyıllar boyunca su altında kalıyor. Daha dikkatli olalım Porsuk Çayımızı, yaşam kaynağımızı koruyalım' dedi.

Editör: TE Bilisim