Eskişehir’de Milliyetçi Hareket Partisi’ne verilen ilçeler belirlendi. Eskişehir’de 4 ilçe MHP’ye bırakılırken, Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir gelişmeyle ilgili ES TV’ye açıklama yaptı. Candemir, “Bize verilen 4 belediye başta olmak üzere, 15 belediyeyi de almak için elimizden geleni yapacağız” dedi.

AK Parti ve Milliyetçi Hareket Partisi’nde 31 Mart 2024’de gerçekleşecek yerel seçimler için ittifak süreci yoğun bir şekilde devam ederken, Eskişehir’de hangi ilçenin hangi partiye bırakılacağı belirlendi. Genel Merkezler tarafından sağlanan mutabakatta Eskişehir’in Alpu, Çifteler, Mihalıççık ve Seyitgazi ilçeleri Milliyetçi Hareket Partisi’ne bırakılırken, diğer ilçelerde de Milliyetçi Hareket Partisi AK Parti’nin adayını destekleyecek. Yaşanan gelişmeyle ilgili Milliyetçi Hareket Partisi Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir ES TV’ye değerlendirmelerde bulundu.

ESKİŞEHİR’İ DEĞİŞİME HAZIRLAYACAĞIZ!

Candemir uzun süren görüşmeler sonunda Eskişehir ile ilgili mutabakatın sağlandığını belirtirken, MHP’ye verilen 4 belediye başta olmak üzere, 15 belediyeyi de almak için ellerinden gelen her şeyi yapacaklarını vurguladı. Candemir, “Uzun süredir Genel Merkezler bu konuda görüşmeler yapıyordu. Mutabakat sağlandı ve Genel Merkez bize 4 ilçenin verildiğini bildirdi. Biz de tabii bununla alakalı olarak İlçe Başkanlarımızla görüşmeye başladık. İnşallah bundan sonraki süreci yine cumhur ittifakı ruhuyla birlikte, paydaşlarımızla ortak olarak götüreceğiz. Gerçekten bu seçimde Eskişehir’de cumhur ittifakı olarak çok farklı bir tabloyu hep birlikte yaşayıp göreceğiz. 2019 seçimlerinden ders aldık. Oradaki eksiklerimizi, yanlışlarımızı, inşallah bu seçimde yapmayacağız. Bize verilen 4 belediye başta olmak üzere, 15 belediyeyi de almak için elimizden gelen her şeyi yapacağız. İnşallah hedeflediğimiz sonuca ulaşıp Eskişehir’i yeniden bir değişime hazırlamayı istiyoruz” dedi. 

BU SEÇİM 2019’UN TELAFİSİ OLACAK

Candemir 2019 yerel seçimlerinin MHP açısından hayal kırıklığı olduğunu ifade ederken, 2024 seçimlerinin 2019’un telafisi olacağını söyledi. Candemir, “Burada tabii karşılıklı cumhur ittifakının paydaşlarıyla oluşturduğumuz karşılıklı ilişkiler, iyi niyetler, Eskişehir2in içinde bulunduğu durum. Kazanmamız için tabanlarımızı konsolide edebilmemiz için mantıklı alınmış kararlar. İnşallah bunun sonunu 31 Mart 2024 gecesine kadar sürdürüp sonucunu alacağız. Dediğim yani 2019’da cumhur ittifakı olarak Eskişehir’de bizim için tam bir hayal kırıklığı olmuştu, elimizdeki bazı belediyeleri de kaybetmiştik. İnşallah bu seçim onların telafisi olacak” ifadelerine yer verdi.

"Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!" "Atatürkçü düşünceden vazgeçmeyeceğiz!"

AK PARTİ TABANINI DA MEMNUN EDECEK İSİMLER OLACAK

Aday olacak isimlerle ilgili de konuşan Candemir, “Bizim birinci önceliğimiz teşkilatlarımız. İlçe teşkilatlarımız mutlaka ilçelerde AK Parti tabanını da memnun edebilecek adaylarla birlikte yola çıkmak için bir çalışma başlamıştı. Bunu hızlandıracağız. İlerleyen süreçte de,  çok da fazla uzun sürmez bu süreç. Adaylar netleşir, gerekli tanıtımları yaparız. Zaten başlamıştık çalışmalara, bugünden sonra daha hızlı bir şekilde ilçelerde özellikle olacağız” açıklamasında bulundu.

Kaynak: Şener Çetin