Saat 07.23’te kılınan bayram namazı öncesinde kentin birçok noktasında olduğu gibi Fatih Mahallesi’ndeki 3 katlı İbrahim Rukiye Demirel Camii de cemaatle dolup taştı. Yağış nedeniyle cami avlusuna ve dışarıya hasır serilememesi, kapalı alanlardaki yoğunluğu daha da artırdı. Cami içinde adım atacak yer kalmazken, ayakkabılıklarda da kapasitenin aşılması nedeniyle vatandaşların ayakkabılarını üst üste koymak zorunda kaldığı görüldü. Camiye sığmayan ve yağış nedeniyle dışarıda saf tutamayan bazı vatandaşlar içerde yer açılması umuduyla beklerken, bir kısım cemaat çevredeki diğer camilere yöneldi. Yer bulamayan bazı vatandaşlar ise evlerine dönmek durumunda kaldı.
Bayramlaşma Kuyrukları Oluştu
Kılınan namazın ve edilen duaların ardından bayramın manevi coşkusu ve dayanışma ruhu doruğa ulaştı. Namaz sonrası cami içerisinde imam hatip ve cemaat arasında uzun bayramlaşma kuyrukları oluştu. Vatandaşların, namaz çıkışında cami yararına açılan yardım kutularına yoğun ilgi göstererek bağışta bulunması dikkati çekti.
Çocuklar Heyecanlı
ESTV muhabirine duygu ve düşüncelerini aktaran vatandaşlar, bayram günlerinin manevi huzuruna, birlik ve beraberliğin önemine değinirken, Gazze’deki kardeşlerinin acılarını yüreklerinde hissettiklerini ve onlar için dua ettiklerini vurguladı. Aileleriyle birlikte saf tutan çocukların heyecanı ise gözlerinden okundu. Minikler, bayram harçlığı ve şeker toplamak için sabırsızlandıklarını ifade etti.





