Kafes-18 operasyonu kapsamında Eskişehir’de çökertilen organize suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Kubilay Çavuş’un sulh ceza hakimliğindeki ifadesinde, “Güvenlik sektöründe çalışıyoruz. Eğlence sektöründen, özellikle talep olmasına rağmen uzak duruyorum” dediği öğrenildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde, İl Emniyet Müdürlüğü KOM ekiplerince içerisinde eğlence mekanı sahipleri ve farklı sektörlerdeki iş insanlarının da bulunduğu; eğlence mekanlarında sözde koruma ve güvenlik hizmeti sağlama adı altında kurdukları organize suç örgütüyle yasadışı yöntemler kullanarak haksız kazanç elde ettiği tespit edilen şüphelilere yönelik Eskişehir merkezli, Muğla, Diyarbakır, Çanakkale ve Ağrı’da özel harekat destekli operasyon düzenlendi. 300 polisin katılımıyla gerçekleştirilen operasyonda 36 şüpheli gözaltına alındı. Şüphelilerin ev, araç, iş yerleri ve üzerlerinde yapılan aramalarda suçta kullanıldığı tespit edilen 5 ruhsatsız tabanca, 27 tabanca fişeği, 1 telsiz ve 1 bıçak ele geçirildi.

Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı Kaçakçılık ve Organize Suçlar Soruşturma Bürosu koordinesinde yürütülen soruşturmada, şüphelilerin “Suç İşlemek Amacıyla Silahlı Organize Suç Örgütü Kurmak”, örgüt kapsamında; “Silahla Birden Fazla Kişi İle Birlikte Konutta Gece Vakti Yağma, Kasten Yaralama, Tehdit, Ateşli Silahlar ve Bıçaklar İle Diğer Aletler Kanuna Muhalefet, Kişiyi Hürriyetinden Yoksun Kılma, Hakaret ve Suç Üstlenme” gibi çok sayıda suça karıştıkları belirlendi.

13 ŞÜPHELİ TUTUKLANDI

Emniyetteki işlemler tamamlanan 1’i kadın 20 şüpheli savcılık sorgusu için Eskişehir Adliyesi’ne sevk edildi. Operasyon kapsamında 16 şüpheli ise Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığıyla sorguları yapılmak üzere gözaltına alındıkları illerdeki adliyelere sevk edildi. Şüphelilerden 13’ü tutuklandı.

 

 

“GÜVENLİK HİZMETİ VERİYORUZ”

Organize suç örgütünün lideri olduğu iddiasıyla tutuklanan Kubilay Çavuş’un sulh ceza hakimliğindeki ifadesi ortaya çıktı. Çavuş’un ifadesinde, “İsnat edilen suçlarla ilgim ve alakam yoktur. Güvenlik sektöründe çalışıyoruz. Eğlence sektörüne özellikle hizmet vermiyoruz. Aynı zamanda turizmle uğraşmaktayım. Organize sanayi bölgesinde bulunan işletmelere güvenlik hizmeti veriyoruz. Eğlence sektöründen, özellikle talep olmasına rağmen uzak duruyorum. Suçlamayı kabul etmiyorum, serbest bırakılmama karar verilmesini talep ederim” dediği öğrenildi.

Adliye çıkışında silahlı ve bıçaklı kavga: 2 yaralı Adliye çıkışında silahlı ve bıçaklı kavga: 2 yaralı

Kaynak: Abdullah Güçlü