Görüşmede Türk havacılığının gelişimi, gençlerin havacılığa ilgisinin artırılması ve havacılık kültürünün gelecek kuşaklara aktarılması ele alındı.
Havacılık çalışmaları değerlendirildi
Kartal Vakfı Yönetim Kurulu Üyesi Cemil Onur Sürmeli, Türk Hava Kurumu Eskişehir Şubesi’ne gerçekleştirdiği ziyarette Şube Başkanı Gökhan Çalışkan ve yönetim kurulu üyeleriyle görüştü.
Samimi bir ortamda gerçekleşen buluşmada, iki kurumun yürüttüğü çalışmalar hakkında karşılıklı bilgi paylaşımında bulunuldu. Eskişehir’in havacılık alanındaki köklü geçmişi ve kentte havacılık kültürünün daha geniş kesimlere ulaştırılması konusunda değerlendirmeler yapıldı.
Ortak paydada Türk havacılığı öne çıktı
Görüşmede iki kurumun Türk havacılığına yönelik çalışmaları ve sahip olduğu kurumsal birikim ele alındı.
Türk Hava Kurumu’nun havacılık kültürünü yaygınlaştırmaya, gençleri havacılıkla buluşturmaya ve eğitim faaliyetlerini desteklemeye yönelik çalışmaları değerlendirilirken, Kartal Vakfı’nın sosyal dayanışma, eğitim ve Türk Hava Kuvvetleri camiasına yönelik faaliyetleri hakkında da görüş alışverişinde bulunuldu.
Gençlerin havacılığa ilgisi konuşuldu
Toplantının önemli gündem başlıklarından biri ise çocuk ve gençlerin havacılığa olan ilgisinin artırılması oldu.
Havacılık kültürünün gelecek nesillere aktarılması, eğitim ve farkındalık faaliyetlerinin geliştirilmesi ile sosyal sorumluluk alanında yapılabilecek çalışmalar üzerine karşılıklı fikirler paylaşıldı.
Gelecekte yapılabilecek çalışmalar istişare edildi
Ziyarette herhangi bir proje ya da iş birliği protokolü kararı alınmadığı belirtildi. Bununla birlikte, ilerleyen dönemlerde değerlendirilebilecek çalışma alanları konusunda görüş ve öneriler ele alındı.
İki kurum arasındaki iletişim ve istişarenin, Eskişehir’in havacılık alanındaki birikiminin gelecek kuşaklara aktarılması açısından önem taşıdığı ifade edildi.


