Yaklaşık bir yıldan beri tutuklu olan sanık “psikolojim bozuktu. Aramızda hiçbir husumet yoktu. Tahliyemi istiyorum” dedi. 

Meslektaşını tabanca ile vuran Zabıta Memuru Meriç S. (37) adalet huzuruna çıkarıldı. Geçtiğimiz yıl Şubat ayında Uluönder Mahallesi Tepebaşı Belediyesi Zabıta Karakolunda yaşanan silahlı saldırı olayının davasına devam edildi. 

ŞİKAYETÇİ OLDU

Eskişehir 3. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen duruşmaya tutuklu sanık Merih S, olayda 2 mermi darbesiyle yaralanan ve uzun süre tedavi gören zabıta memuru Seyhan Ç. ile taraf avukatları katıldı. Kendisini vuran ve 10 yıldan beri aynı yerde görev yapan Meriç S. ile aralarında hiçbir problemin olmadığını belirten Seyhan Ç, sanıktan şikayetçi olduğunu söyledi.

TAHLİYESİNİ İSTEDİ

Mahkeme savcısının mütalaada bulunduğu duruşmada savunmasını yapan tutuklu sanık Meriç S. “Yaşanan olaydan dolayı çok üzgünüm. Kendisi hem köylüm olur hem de yakın arkadaşımdır. Benim sağlık sorunlarım vardı. Bana yardımcı oluyordu. Psikolojik sorunlarım vardı. Kendisiyle aramızda hiçbir şekilde husumet yoktur. Ailem ve çocuklarım bu olaydan dolayı mağdur durumda. Tahliyemi istiyorum” dedi. 

DURUŞMA ERTELENDİ

Mahkeme heyeti şahsı ‘kasten adam öldürmeye teşebbüs’ ve ‘ruhsatsız silah bulundurmak’ suçu iddiasıyla cezalandırılmasını istedi. Karar duruşması sanık avukatının ek süre talep etmesi üzerine mahkeme heyeti tarafından 27 Şubat’a ertelenirken şahsında tutukluluk halinin devamına karar verildi. ALİ NAKİ ERDOĞAN

Muhabir: Ali Naki Erdoğan