Olay mahallede paniğe neden olurken, ekiplerin hızlı müdahalesiyle yangın kontrol altına alındı.
PATLAMA SESLERİ SONRASI ALEVLER YÜKSELDİ
Yangın, Hayriye Mahallesi Ulutaş Sokak’ta meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, sokak üzerindeki bir gecekondunun bahçesinden gelen patlama seslerinin ardından yangın çıktı. Kısa sürede büyüyen alevler, gecekondunun hemen yanındaki binaya sıçradı.
Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine olay yerine çok sayıda itfaiye, polis ve sağlık ekibi sevk edildi. Ekipler, yangının sıçradığı binada yaşayanları tahliye ederken, sokakta geniş güvenlik önlemleri alındı.
DUMANDAN ETKİLENEN VATANDAŞ HASTANEYE KALDIRILDI
Yangında alevlerin ulaştığı binada yaşayan M.G. isimli vatandaş dumandan etkilenerek hastaneye kaldırıldı. Sağlık ekipleri tarafından müdahale edilen vatandaşın durumunun iyi olduğu öğrenildi.
POLİS EKİPLERİ DE SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA KATILDI
Yangına müdahale eden ekipler arasında bulunan bir polis memurunun da söndürme çalışmalarına aktif olarak katıldığı görüldü. Yoğun duman altında itfaiye ekiplerine destek veren polis, hortumları yönlendirerek ve tahliye sürecine katkı sağlayarak olası bir facianın önüne geçilmesine yardımcı oldu.
“ALEVLER ÇATIYA KADAR ULAŞTI”
Yangın sırasında evinde bulunan Metin Karpuz isimli vatandaş, alevlerin hızla yayıldığını belirterek, “Yangın alt katlarda başladı. Bahçedeki eski ağaç nedeniyle alevler baca gibi yükselip çatıya kadar ulaştı. Ben üst katta oturuyorum, yangın nedeniyle dairemin aralığa bakan camları zarar gördü” dedi.
YANGIN KONTROL ALTINA ALINDI
İtfaiye ekiplerinin yoğun çalışması sonucu yangın kontrol altına alınarak söndürüldü. Olayla ilgili inceleme başlatılırken, yangının çıkış nedeninin yapılacak araştırmanın ardından netlik kazanacağı bildirildi.




