Eskişehir'de bina sahibi PTT şubesini kapattırdı Mülk sahibi ile resmi kurum arasındaki kira davası sonuçlandı. Mahkeme, bina sahibini haklı buldu. Kira bedelinde anlaşamayan ve daha sonra mahkemelik olan PTT Başmüdürlüğü Kırmızıtoprak Mahallesi Ercan Sokak içerisinde her gün yüzlerce kişiye hizmet veren şubesine kilit vurdu.

Kırmızıtıprak Mahallesi’nde 8 yıldır halka hizmet veren PTT Şubesi ile binayı satın alan yeni sahibi Yusuf Can arasında, kira artışı meselesi yüzünden çıkan anlaşmazlık kısa sürede mahkemeye taşındı. Resmi kurum ile hak sahibi arasında başlatılan yargı süreci tam 2 yıl boyunca devam etti. Kurum avukatının takip ettiği, kira yüzünden boşaltma davasında kazançlı çıkan bina sahibi Yusuf Can oldu. Talep edilen kirayı fazla bulan ve bu yüzden mahkemeye taşıyan PTT Başmüdürlüğü, kararı öğrenince, halka verdiği hizmetten vazgeçmek zorunda kaldı. Böylelikle Eskişehir’de ender görülen bir mahkeme kararı sonucu resmi kuruma ait ve halka birçok konuda hizmet veren şubenin kapısına kilit vurulmak zorunda kalındı.

AÇILMAYINCA ORTAYA ÇIKTI

Kent merkezine gitmeden birçok hizmeti Ercan Sokak’ta bulunan PTT Şubesi aracılığı ile halleden Kırmızıtoprak Mahallesi sakinleri, sabah saatlerinde şubenin açılmadığını fark etti. Kepenkleri indirilen ve kilitli olan şube önünde uzun süre bekleyen vatandaşlar çareyi muhtarı aramakta buldu. Onlarca kişi muhtardan konu hakkında gerekli bilgilendirmeyi aldıktan sonra çarşı merkezinin yolunu tuttu. Mahalledeki vatandaşlar şubenin kapatılmasına tepki gösterdi.

Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli suçüstü yakalandı Tarihi eser bulmak için iş makinesiyle kaçak kazı yapan 10 şüpheli suçüstü yakalandı

DAVA ANKARA’YA TAŞINDI

Kırmızıtoprak Mahallesinde büyük yankı uyandıran şube kapatma olayı ile başlatılan dava süreci sadece Eskişehir ile sınırlı kalmadı. Mülk sahibinin açtığı dava Eskişehir Sulh Hukuk Mahkemesinde görülmeye başlandı. Kira meselesi yüzünden anlaşamayan taraflar, arabulucuyu da tercih etmeyerek, davanın devamına karar verdi. Eskişehir’de sonuçlanan davanın kararı daha sonra Ankara’da bulunan İstinaf Mahkemesi’ne kadar taşındı. Bir üst mahkemede görülen davanın kararı PTT Başmüdürlüğü ile hak sahibine aynı anda bildirildi. Başmüdürlük karara yapılan itirazın üst mahkemede karara bağlanmasının ardından Eskişehir’deki müdürlüğe yazı gönderdi. Bunun üzerine, Eskişehir PTT Müdürlüğü mahkeme kararının ardından Ercan Sokak’taki şubesinin mesai bitiminde indirdiği kepenklerini yeniden kaldırmayıp faaliyetine son verdi.

OLAYA MUHTAR EL KOYDU

Her iki taraf arasında başlatılan yargı sürecinin takipçisi olduğunu belirten Kırmızıtoprak Mahalle Muhtarı İsmail Sarıkaya “Şubenin kapatılması bizleri ve temsil ettiğim mahalle halkımı derinden üzdü. Şubenin yeni sahibi olan şahısla PTT Müdürlüğü arasında kira anlaşmazlığı bulunuyordu. Arada belirlenen farkı kurum kabul etmemekte direndi. Muhtarlık olarak biz verelim diye araya girmemize rağmen olumlu bir sonuç alamadık. Konu mahkemeye kadar taşındı ve sonuçlandı. Mahkeme kararı ile şube kapatıldı. Yaşanan bu olaya inanamıyoruz. Yaklaşık 19 bin kişinin yaşadığı mahallemiz yine mağdur edildi. Olayın sonuna kadar da takipçisiyiz” ifadelerini kullandı. 

Kaynak: Sonhaber Gazetesi - Ali Naki Erdoğan