İç Anadolu Fırın İşletmeleri Sendikası tarafından bu yılki Ramazan ayında pide fiyatının belirlenmesi amacıyla başlatılan çalışma erdi. Konu ile ilgili Sendika Başkanı Musa Kazım Mülazımoğlun’dan edinilen bilgilere göre, Eskişehir’de bu yıl 300 gram pidenin 30 TL’den satılması kararlaştırıldı.
TALEP, ETO MECLİS GÜNDEMİNDE
Ramazan ayına sayılı günler kala Eskişehir’deki fırınlarda satılacak pidenin fiyatı da belirlendi.300 gram pidenin fiyatını 30 TL, olarak belirleyen fırın işletmecileri, bağlı oldukları komite aracılığı ile meclis gündemine alınmasını sağladı. Eskişehir Ticaret Odası (ETO) yetkililerinden edinilen bilgilere göre, Ticaret Odası’nın 2026 yılının ilk meclis toplantısı 27 Ocak 2026 Salı günü gerçekleştirilecek. Saat 19.00’da başlayacak olan meclis toplantısında gündeme alınan Ramazan pidesinin bu yılki satış fiyatı onaylanacak.
SİMİT İÇİN YİNE CEVAP YOK
Ayalardan beri simit imalatı yapan fırıncıların beklediği zam yine Ticaret Odasının Ocak ayı toplantı gündemine alınmadı. Fırınlarda halen 15 TL’den satılan 100 gram simit için istenilen 5 liralık artış için Ticaret Odası tarafından Tarım ve Orman Bakanlığına gereken başvuru yapıldı. Geçtiğimiz yıl yapılan müracaat için bugüne kadar simit zammı için hiçbir cevap gelmediği ve bu nedenle de Ticaret Odasının Ocak ayı meclis toplantı gündemine alınmadığı öğrenildi.
SIRADA EKMEK VAR
Öte yandan Eskişehir’deki fırın işletmecileri, sürekli artan maliyetler sebebiyle zarar ettiklerini bu nedenle ekmek zammı içinde gereken başvuruyu yapacaklarını ifade etti. Eskişehir’de satılan ekmek fiyatı da Ticaret Odasının Şubat dönemi meclis toplantısında gündeme alınacak.


