Üç gün boyunca üretilen seramik eserler, tarihi Odunpazarı bölgesindeki Sanat Sokağı’nda açılan sergiyle sanatseverlerin beğenisine sunuldu.
Sempozyum üç gün sürdü
Eylül ayının ilk haftasında gerçekleştirilen 4. Eskişehir Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu, üç günlük sanat etkinliğinin ardından sona erdi.
7-8-9 Eylül tarihlerinde Sanat Sokağı’nda düzenlenen sempozyum kapsamında farklı üniversitelerden akademisyenler ve sanatçılar, seramik yüzeyler üzerinde özgün çalışmalar gerçekleştirdi.
Etkinliğe Prof. Dilek Alkan Özdemir, Prof. İsmet Yüksel, Prof. Zeliha Akçaoğlu, Doç. Eklem Kula, Doç. Özgür Uğuz, Dr. Öğr. Üyesi Sadettin Aygün, Dr. Öğr. Üyesi Elif Gündüz, Öğr. Gör. Tamer Derican ve Grafik Sanatçısı İsmail İpek katıldı.
Eserler Sanat Sokağı’nda sergilendi
Sempozyum süresince sanatçıların farklı teknik ve yaklaşımlarla hazırladığı seramik çalışmalar, etkinliğin ardından düzenlenen sergide sanatseverlerle buluşturuldu.
Tarihi Odunpazarı bölgesindeki Sanat Sokağı’nın ev sahipliği yaptığı serginin açılışı, çok sayıda sanatçı ve sanatseverin katılımıyla gerçekleştirildi.
Açılışta Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Nergiz Abacı ile SSEDD Başkanı Prof. Zehra Çobanlı, sempozyum ve sergiye ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
Seramik ve fotoğraf aynı sergide
Sergide yalnızca sempozyum kapsamında hazırlanan seramik çalışmalar değil, sanatçıların üretim sürecini yansıtan fotoğraflar da yer aldı.
Kent Dergi objektifinden etkinlik boyunca çekilen fotoğrafların da sanatseverlerin beğenisine sunulduğu sergide, seramik eserler ile üretim sürecini anlatan fotoğraf kareleri aynı mekânda bir araya getirildi.
Böylece 4. Eskişehir Fırçanın Sırdaki İzi Sempozyumu kapsamında ortaya çıkan eserlerin yanı sıra sanatçıların üretim süreci de sergi aracılığıyla izleyicilere aktarıldı.




