Kentin ekonomik ve ticari geleceğine ilişkin önemli başlıkların değerlendirildiği toplantıda, Eskişehir çevre yolu, sanayi, enerji ve yapay zekâ gibi konular gündeme geldi.
Çevre yolu öncelikli gündem oldu
Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği binasında gerçekleştirilen toplantıda, Eskişehir’i yakından ilgilendiren ekonomik ve altyapı konuları ele alındı. Toplantının öne çıkan başlıklarından biri Eskişehir çevre yolu oldu.
Kent ekonomisinin gelişimine yönelik değerlendirmelerin yapıldığı toplantıda, ulaşım altyapısının yanı sıra Türkiye’nin yeni ticaret dönemine uyum sağlaması amacıyla Türkiye-Avrupa Birliği Gümrük Birliği’nin güncellenmesine ilişkin konular da görüşüldü.
Sanayi ve enerji başlıkları değerlendirildi
Platform toplantısında sanayi alanındaki gelişmeler de ele alındı. Bu kapsamda Sanayi Hızlandırma Yasası değerlendirilirken, enerji alanında iş birliğinin güçlendirilmesine yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.
Toplantının bir diğer gündem maddesini ise yapay zekâ oluşturdu. Güvenilir yapay zekâ uygulamaları ve teknolojik gelişmelerin yanı sıra sınır ötesi iş birliği konuları da katılımcılar tarafından değerlendirildi.
Ekonomi yönetiminden geniş katılım
Eskişehir Kalkınma Platformu toplantısına kentin iş dünyası ve ekonomi kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
Toplantıda AK Parti Eskişehir İl Başkanı Gürhan Albayrak, AK Parti İl Başkan Yardımcısı Burçin Acar, Eskişehir Ticaret Odası Başkanı Metin Güler, Eskişehir Sanayi Odası Başkanı Celalettin Kesikbaş, Eskişehir Esnaf ve Sanatkârlar Odaları Birliği Başkanı Adnan Karamanlı, Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi Başkan Vekili Metin Saraç ve Eskişehir Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Hakkı Azizoğlu yer aldı.
Bir sonraki toplantı eylül sonunda
Eskişehir Kalkınma Platformu’nun bir sonraki toplantısının eylül ayının sonunda gerçekleştirilmesi kararlaştırıldı.
Platform üyelerinin bir sonraki buluşmasının Eskişehir Ticaret Borsası ev sahipliğinde yapılacağı bildirildi.



