Eskişehir'de devrim yaratacak sabun! Eskişehir'de devrim yaratacak sabun!

İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından Kırsal Kalkınma Yatırımları Tarıma Dayalı Ekonomik Yatırımların Desteklenmesi Programı kapsamında yatırım yapan Eskişehirli girişimciye 3 milyon 255 bin TL destek ödemesi yapıldı.

‘Mısır Kurutma Tesisi Yapımı’ projesini hayata geçirerek İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’ne başvuran üreticiye yüzde 50 hibe desteği programı kapsamında destek verildi. Çalışma kapsamında Eskişehir’de 2023 yılında 194 yatırımcı projesini hayata geçirdi. ‘Mısır Kurutma Tesisi Yapımı’ projesinin tamamlayan özel bir şirkete, yapılan kontrollerin ardından 3 milyon 255 bin TL destekleme ödemesi gerçekleştirildi. İl Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Gerçekleştirilen ve devam eden proje konuları arasında; makine-ekipman alımı, yüksek plastik tünel, süt çiftliği projesi, yenilenebilir enerji kaynakları projesi, sebze meyve kurutma tesisi, kuruyemiş işleme tesisi, mısır kurutma tesisi projeleri de yer almaktadır” denildi.
IPARD ESKİŞEHİR’DE
Ayrıca IPARD programının 81 ile yaygınlaştırılması kararıyla Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu 2024 yılında Eskişehir’de faaliyete başlayacak. Yılın ilk çeyreğinde duyurulacak olan IPARD programı kapsamında yatırımcılara destek verilecek.

Kaynak: Türkan Yaşar