Eskişehir'de çöp kutularında geri dönüşüm
Eskişehir'de çöp kutularında geri dönüşüm
İçeriği Görüntüle

ESTÜ Rektörü Prof. Dr. Adnan Özcan, ES TV’de canlı yayınlanan “Günaydın Eskişehir” programında gazeteciler Hilal Eroğlu ve Kerem Akyıl’ın konuğu oldu. Üniversitenin YKS sonuçları, programların doluluk oranları, akademik çalışmaları, yeni kütüphane projesi ve yabancı dil eğitimi hakkında açıklamalarda bulunan Özcan, eğitim kalitesinden taviz vermediklerini vurguladı.

"Eğitim disiplininden hiç taviz vermiyoruz”
Rektör Özcan, ülkenin en elit üniversitelerinden biri olmak için çabaladıklarını aktararak, “Üniversite olarak birçok alanda çok ciddi çalışmalar yapıyoruz. Altyapıyı güçlendiriyoruz. Büyük bir üniversiteden ayrıldık biz. O üniversitenin bütün teknik programları bize geçti. Uçak Gövde Motor bölümünde Türkiye’deki devlet üniversiteleri arasında puan sıralamasında yine birinci sıradayız. Onun yanında havacılık elektroniğinde durumumuz çok iyi. Onun dışında yapay zeka ve makine öğrenmesi lisans programımız var ki İngilizce bu program. O programda da şu anda ikinci sıradayız Türkiye’de. Uçak mühendisliğinde ikinci sıradayız. Havacılık Uzay Mühendisliği’nde de ODTÜ’den sonra ikinci sıradayız. Eğitim disiplininden hiç taviz vermiyoruz” dedi.

"Özellikle sınav dönemlerinde 24 saat hizmet vermeyi planlıyoruz"
Üniversite doluluk oranlarının yüzde 101’e ulaştığına dikkat çeken Özcan, “Son iki yıldır Eskişehir Teknik Üniversitesi’nin tüm programları yüzde 100 doluluk oranında. Gençlere teşekkür ediyoruz. Biz de onlara bu noktada layık olmaya çalışıyoruz, iyi eğitim vermeye çalışıyoruz. Öğrencilerimiz için olmazsa olmaz kütüphane. 10 bin 250 metrekare kütüphanemiz bitmek üzere, 3 ay içerisinde tamamlanacak. Öğrencilerimizin hizmetine açacağız. Özellikle sınav dönemlerinde 24 saat hizmet vermeyi planlıyoruz. Öğrencilerimize öğle yemeğinin yanında akşam yemeğini de veriyoruz. Dereceyle gelen öğrencilerimize de 4 yıl boyunca ücretsiz yemek veriyoruz. Bunun dışında Eskişehir Teknik Üniversitesi'nin olağanüstü spor tesisleri var” ifadelerini kullandı.

Rektör Özcan, üniversitedeki tüm programların İngilizce dilinde olmasını istediğini dile getirerek, “Lisans programlarının neredeyse yarısı, kimi yüzde 30, kimi yüzde 100 ama hepsinin hazırlık eğitimi zorunlu. Diğer programlarda ise isteğe bağlı hazırlık var. Öğrenci isterse kontenjanlar dahilinde alabiliyor. Tüm programlarımızı İngilizceye çevirmek benim birinci hayalimdir, çünkü dil bilmeden maalesef bir şey olmuyor. Sadece İngilizcede değil, gençlerimizin seçmeli derslerle farklı dersler alması için gayret gösteriyoruz ve bunları öğrenmeleri gerekiyor. İspanyolca, biliyorsunuz şu anda dünyada en revaçta olan dillerden bir tanesi. Çince de çok önemli. Oradaki bazı üniversitelerle de ciddi bağlantılarımız var” diye konuştu.

"Tıp fakültesi olmayanlar arasında ilk 10’dayız"


“Hocası olmayan programları açmak gibi bir düşüncemiz yok, popüler diye bir program açma planımız yok” diyen Özcan, “Ama mühendislik alanında, fen alanında çift diplomalar 1-2 yıl içerisinde en az 3 tane 4 tane olacak. Bu yıl bizi seçen öğrenciler gerçekten iyi bir üniversiteye geldiler. Üniversitemizde ciddi bir eğitim altyapısı var. Öğrenci yoklamasından hocalarımıza kadar son derece disiplinliyiz. Araştırma odaklı bir yapımız var ve sürekli bir araştırma içerisindeyiz. Örneğin, kabul edilen patent oranında YÖK verilerine göre üniversitemiz Türkiye birincisidir. Girişimcilik ve yenilikçilik alanında ise üniversiteler arasında Türkiye 22’ncisiyiz. URAP sıralamalarında tıp fakültesi olmayanlar arasında ilk 10’dayız. Tıpları da dahil ettiğimiz zaman genel sıralamada 44. sıradayız. Gerçekten daha üst sıralara çıkmaya çalışıyoruz” dedi.


Kaynak: HABER MERKEZİ