13 yıl hapis cezası ile aranan terör örgütü mensubu jandarma tarafından yakalandı 13 yıl hapis cezası ile aranan terör örgütü mensubu jandarma tarafından yakalandı

Türkiye'de milyonlarca çalışanın gözü Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nda… 2024 yılı asgari ücreti belirlemek üzere toplanan komisyon çalışmalarına başladı. ES TV mikrofonlarına konuşan vatandaşlar asgari ücretle geçinmenin çok zor olduğunu belirterek asgari ücrete yaşanabilir düzeyde bir zam beklediklerini ifade ettiler.

Asgari Ücret Tespit Komisyonu 2024 yılı asgari ücretini belirleme çalışmaları kapsamında ilk toplantısını gerçekleştirdi. Yüksek enflasyon ve hayat pahalılığıyla mücadele eden milyonlarca asgari ücretli, toplantılardan çıkacak sonucu beklerken Eskişehir’deki vatandaşlar da asgari ücretin yaşanabilir seviyeye gelmesi için mutlaka iyi bir zam yapılması gerektiğini vurguladı. 

Ersan Yücel: “Gönül istiyor ki asgari ücret 17-18 bin TL olsun. Ama tahminime göre 15 bin TL civarında olacak. İnsanlar 17 olsa bile kıt kanaat geçinebilir ancak. 15 bin TL ile bu piyasada geçinmek zor ve imkansız.”

Erdem Gelmez: “Asgari ücret günümüz koşullarında en az 20 bin TL olmalı. Asgari ücrete ara zam gelmeyeceği için tartışılan rakamların biraz daha yukarısını söyledim. Şu anki geçim koşullarında asgari ücretlinin geçinmesi çok zor.”

Tamer Ersoy: Asgari ücret en az 22 bin TL olmalı. Çünkü anca yetişiyoruz. İhtiyaçlar çok. Herkes zam bekliyor ama 22-23 olması lazım. Çok fazla uçmaya gerek yok. Ben de asgari ücretle geçiniyorum. Şu an yetmiyor ama 22-23 bin TL olsa yeter.”

Semih Kuru: “Bugünkü şartlarda en az 16-17 bin TL olmalı. Yüksek enflasyondan dolayı ÜFE-TÜFE rakamları da ortada. Açıklanandan daha yüksek tabii ama asgari ücret 16-17 bin TL’den altta olmamalı. Asgari ücretlinin geçinmesi zor.”

Canan Yurtaydın: En az 20 bin TL olmalı. Yetmiyor ki şu anki asgari ücret. Marketlere gidiyoruz marketler pahalı. Mağazaya gidiyoruz orası da aynı. Kiralar da çok yüksek. 20 bin TL de insanları baya zorlar ama yine de iyi.” 

Adile Demirtaş: Asgari ücret 20 bin TL ve 20’nin üstü bile olabilir. Hayat çok pahalı. Bir hafta önce aldığını bir hafta sonra aynı fiyata alamıyorsun. Her şey ateş pahası olmuş. 20 bin TL az ama bir nebze olsa yeter. İnsanlar hiçbir şekilde geçinemiyor.” 

Kaynak: BERİVAN HALİS