Yarın yapılacak toplantıda taksimetre açılış ve kilometre başına yeni artış ücreti belirlenecek. Oda Başkanı Kadir Ağır “Açılış ve kilometre başına 35 lira talep ettik” 
Yeni yıl ile başlayan zam fırtınasına dayanamayan çareyi fiyat artışı yapmakta buluyor. Asgari ücretliye, çalışana ve emekliye yapılan maaş zamlarının ardından hemen hemen her şeyin etiket fiyatı arttı. Akaryakıt başta olmak üzere maliyetlerdeki aşırı derecedeki yükseliş şoför esnafının da belini büktü. Karayolu taşımacılığı ile kent içi ticari ulaşım maliyetlerine karşı dayanacak daha fazla gücü kalmayan esnaf bağlı olduğu odayı talep yağmuruna tuttu. Birçok ilde ticari taksi ücretlerinin arttırıldığına dikkat çeken Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası yönetiminin zam talebi yarın gündeme alınacak. 

UKOME GÜNDEMİNE ALINDI

Eskişehir’de faaliyet gösteren ticari taksi ücretlerine yapılacak olan artış yarın Büyükşehir Belediyesi Ulaşım ve Koordinasyon Merkezinin (UKOME) 2024 yılının ilk toplantısında masaya yatırılacak. Şoförler ve Otomobilciler Odası tarafından bir süre önce yapılan zam başvurusu UKOME oturumunda değerlendirilecek. Toplantıda Eskişehir’deki ticari taksilerin taksimetre açılış ve kilometre başına yapılacak artış oranı tespit edilecek. 

Şuhut’ta ilk defa ekilen ‘lenox’ boy verdi Şuhut’ta ilk defa ekilen ‘lenox’ boy verdi

AKARYAKITA YETİŞEMİYORUZ

Konu ile ilgili bilgi veren Eskişehir Şoförler ve Otomobilciler Odası Yönetim Kurulu Başkanı Kadir Ağır, “Koordinasyon merkezine taksimetre açılış ve kilometre başına ücretin 35 TL olmasını bildirdik. Eskişehir’de şu an taksimetre açılış ve kilometre ücreti olarak 22 lira 50 kuruş uygulanmakta. İşletmecilerimiz akaryakıt zamlarına yetişemez duruma geldi. Maliyetler sürekli artıyor. Zam yapmaya mecbur kaldık” dedi. 

ÜYELERİMİZE KOLAYLIK SAĞLAYACAĞIZ

Oda Başkanı Ağır, fiyat artışından sonra taksimetre güncelleme bedellerinde üyelerine gereken kolaylığın sağlanacağını da sözlerine ekledi. Yeni taksimetre açılış ve kilometre başına artış ücretine yapılacak zammın yarınki toplantıdan çıkması bekleniyor.

Kaynak: ALİ NAKİ ERDOĞAN