Ankara ekibi Gölbaşı’nı konuk eden Şimşekler 45+3’te Sergen Şakirler, 66’da ise Sezer Akyüz’ün golleriyle maçı 2-0 kazarak puanını 16’ya yükseltti.

Golü bulmak değerliydi

Kaynaşlı deplasmanının ilk devresinde çok kötü bir oyun sergileyen Es Es, kaleye gitmekte zorlanmış ilk devreyi isabetli şut çekemeden tamamlamıştı. Dün Gölbaşı’nı taraftarı önünde konuk eden takım hem 3 puan hem de daha iyi bir oyun arzuluyordu. Maça hızlı başlayan Es Es, gol için yüklense de final paslarında başarılı olamadı. Cılız ataklar yapan takım, ilk devre kornerler kazanarak duran toptan rakibin kilidini açmayı denedi. Ancak bunlar da başarısız oldu. Tam da ilk devre bitiyor derken Ercan-Sergen paslaşması kilidi kırdı. Şimşekler golü bulmanın çok değerli olduğu ilk devreyi 45+3’te fileleri sarsarak 1-0 öne tamamladı.

Orta sahayı kalabalık tuttu

Teknik Direktör İbrahim Baş, Kaynaşlı’da eleştiri alan orta sahada değişikliğe gitti. Kaynaşlı’da 4-2-4 dizilişiyle sahaya çıkan takım orta saha ile hücum bağlantısını kuramamıştı. Gölbaşı maçında orta alanda Kerem Eryılmaz, Doğukan Bülbül ve Serdar Sudun görev alırken Sergen Şakirler ile Barış Memiş kanatlardaydı. Sergen Şakirler sezon başından beri çift forvet gibi oynuyordu. Bu hafta ise kanatlarda görev yaptı. İlk devre bu değişikliklerin sonuç verdiğini söylemek güç. Takım organize olmakta zaman zaman güçlük çekti.

Sezer fişi çekti

İlk devrenin sonlarında gelen gol ikinci devre Gölbaşı ekibini risk almaya zorladı. Arkada boşluklar bulan Es Es, fırsatları cömertçe harcadı. Bu dakikalarda eşitlik golüne yaklaşan Gölbaşı, son vuruşlardaki beceriksizliklere takıldı. Es Es’i 66’da dinamik orta saha Sezer Akyüz rahatlattı. Attığı gol maçı getirdi. Saha içinde oyunun eleştirilecek yönleri elbette var ancak 90 dakikanın sonunda kazanmak çok kıymetli.  Eskişehir’de oynanan 4 maç alınan 4 galibiyet rakiplere de mesaj veriyor.

MAÇTAN DAKİKALAR

3          Eskişehirspor rakibini 3’e 1 yakaladı. Sergen, Barış’a gönderdi. Ceza sahasına giren Barış, Ercan’ı düşündü ama top Ercan’ın arkasında kaldı.

28        Köşe vuruşunu Serdar Sudun kullandı, Ercan’ın kafa vuruşunda top az farkla dışarı gitti.

32        Serdar’ın kullandığı köşe vuruşunda genç futbolcu Mustafa Arda bomboş pozisyonda topu kafa vuruşu ile dışarıya gönderdi.

45+3    Sergen, Ercan’ı gördü. Ercan ceza sahasına girer girmez topu Sergen Şakirler’e gönderdi. Gelişine vuran Sergen Şakirler golü attı. (1-0)

52        Serdar Sudun topu, ceza sahası içindeki Sergen’e aktardı. Sergen’in şutu savunmadan sekti. Topu önünde bulan Kerem’in şutunda ise Ramazan kalesini gole kapattı.

55-57   Gölbaşı ekibi girdiği pozisyonları değerlendiremedi.

66        Barış Memiş, Hayrettin’e gönderdi. Hayrettin’in ortasında Ercan’ın vuruşu kaleciden döndü. Sezer Akyüz’ün şutunda savunma müdahalede bulunsa da top filelere gitti. (2-0)

Kaynak: Aytaç Ersoy