Uzman Diyetisyen Gözde Gence Kırtız, yaz aylarının sıcaklığını hissettiğimiz şu günlerde beslenmenin çok önemli olduğunu söyledi.
D VİTAMİNİ ÖNEMLİ
Kırtız, 'Öncelikle kesinlikle besin alınımı yaparken protein, karbonhidrat ve yağ dengesini iyi bir şekilde almamız gerekiyor. Bu orana baktığımızda en önemlisi protein miktarımızı dengede tutarsak bağışıklığımız daha güçlü oluyor. Daha çok hayvansal kaynaklı proteinden bahsediyoruz. Bitkisel kaynaklı proteinleri bakliyatlardan alabiliyoruz. Bu şekilde faydalanabiliriz. Kesinlikle kızarma, kavurma yapmasınlar. Izgara, haşlama, fırınlama şeklinde kullansınlar. Her gün yumurtayı, eğer kolesterolle ilgili bir problemleri yoksa tüketmeye özen göstersinler. Peynir olarak daha az yağlı peynirler tercih edilebilir. Bol bol koyu yeşil yapraklı sebzelerden faydalanabilirler. Bunun dışında olabildiğince D vitamininden faydalanmayı öneriyorum. Olabildiğince açık havada yürüyüşler yapsınlar' şeklinde konuştu.
YANLIŞ BİLİYORUZ
Bu süreçte sıvı tüketimine de özen gösterilmesi gerektiğini belirten Kırtız, 'Olabildiğince kilogram x 30-35 mililitre şeklinde söylüyoruz. Hep o söylenilen 2-2 buçuk litre herkes için geçerli değil. Olabildiğince çok şekerli olan ve gazlı içecekleri tercih etmesinler. Alkollü içeceklerden uzak dursunlar. Limonata, ayran olabilir. Kabızlık problemine, cilt sağlığı ya da sindirimin iyi olabilmesi için sıvıya ihtiyaç var. Muhakkak sabah kalkınca suyla başlasınlar. Gece yatmadan önce su ile uyumayı ben tavsiye ediyorum. Kan basıncını dengelemek için su önemli' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim