Biraz düşün
Gaziantepspor karşılaşması ardından üstü kapalı bir şekilde istifa edeceğini belirten tecrübeli teknik adam Ertuğrul sağlam maç sonrası vali Hanefi Demirkol tesislerinde Başkan Mesut Hoşcan ve Yönetim kurulu üyelerine istifasını sundu. Başkan Hoşcan ve kurmayları uzun süren görüşmeler sonrasında Sağlam'a ' Biraz düşün' diyerek, toplantıya sabah devam edilmesi teklifinde bulundu.

Sağlam kararını değiştirmedi
Sabah yapılan toplantıda Eskişehirspor yönetim Kurlu tecrübeli teknik adama kalmasını istediklerini belirtirken, Sağlam ise istifasında ısrarlı olduğunu belirtti. Tecrübeli teknik adam, Gaziantep maçı sonrasında vurguladığı gibi 'camianın istekleri çok büyük. Bu isteklere karşılık verecek enerjim kalmadı' diyerek istifa etmek istediğini 'Hepimiz için hayırlısı bu gelin helalleşelim' diyerek yeniledi. Bu dakikadan sonra Eskişehirspor yönetimi için yapacak çok bir şey kalmadı. Sağlam'ın istifası kabul edildi.

'Umarım tekrar
yollarımız kesişir'

Sağlam'ın istifası sonrasında Sonhaber'e konuşan Eskişehirspor Başkan Vekili Ahmet Yalçın, 'Ertuğrul Hoca gerçekten Eskişehirspor için inanılmaz bir özveri ile çalıştı. Onun gibi bir hoca ile çalışmış olmaktan dolayı çok mutluyuz. Bu olayı bir yol ayrımı gibi görmek istemiyoruz. Bu bir helalleşme kendisi ile çalıştığımız süre boyunca ne kadar doğru bir karar vermiş olduğumuza defalarca şahit olduk. Umarım onun için de bundan sonraki meslek hayatı çok başarılı geçer. Ve umarım birgün yine yollarımız kesişir' diye konuştu.

Sağlam'ın ES ES karnesi
Ertuğrul Sağlam, 1,5 sezon sonra takımdan ayrıldı. İlk sezon siyah-kırmızı takımla 34 maçta 10 galibiyet alan Ertuğrul Sağlam, 17'şer kez de mağlubiyet ve beraberlik aldı. Türkiye Kupası'nda final oynama başarısı gösteren Sağlam, 18 maçta 13 galibiyet, 1 mağlubiyet ve 4 beraberlik aldı. Bu sezon ise lige istediği gibi bir başlangıç yapamayan Sağlam ve Eskişehirspor, 16 maç sonunda ligde sadece 3 galibiyet alarak 16 puan toplayabildi ve ligin alt sıralarında yer aldı. (SS)

Editör: TE Bilisim