Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden öğrencilere organik tarım eğitimi Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden öğrencilere organik tarım eğitimi

İYİ Parti haftalık çarşamba toplantısı İlçe Başkanlığı’nda gerçekleştirildi.

Toplantıda konuşan İlçe Başkanı Gürol Yer, sığınmacılar sebebiyle Huzur, Erenköy, Gündoğdu ve Emek Mahallelerinin dengesinin bozulduğunu belirterek,  “Bu misafirlik kabak tadı vermiştir ve artık dönme vakti gelmiş çoktan geçmiştir” dedi.

Yer, “Önceki süreçte gündeme taşıdığımız, Eskişehir’in haklılığı ile mağduriyetinin ortaya çıkmasına rağmen muhataplarınca ne bir karşı açıklama ya da savunma geliştirilmeyen üç durum var. Şehir merkezinde kalan son toplu yeşil nokta olan Bademlik Ormanı’nda çalışmalar genişleyerek devam ediyor. Binalar, tesisler, beton alanları yapılmakta. Sorularımız yanıtsız beklemektedir. Bademlik niye Betonluk yapılıyor. Devamında gündeme taşıdığımız Hızlı Tren Otoparkı’nın bir Ankara kulübüne bürokrat kararıyla tahsis edilmesiydi. Bugüne kadar bir ilerleme olmamış ve kendilerini çok güçlü gören şehre hükmeden Vekiller, İl Başkanları suskunluklarını devam ettirmekteler. Otoparktan gelecek gelirin gerçek sahibi olan Eskişehir Demirspor ise oyuncularına ödeme yapamadığı için maçlarına genç takımı destekli çıkmak zorunda kalmıştır. Bir diğer konumuz ise Demiryol İş Sendikası mülkiyetinde olan Edi Koop binasına seçim öncesi resmi kiralama teklifimizi ilettiğimizi bize cevap verilmediğini açıklamıştık. Maalesef bu konuda muhatap sendikadan bir cevap çıkmadı. Taraf olmamız ve demiryolu camiasına söz vermemiz konunun içeriğinde kayırma ile haksız rekabet ve kurum zararı bulunduğundan konuyu bilgi edinme kapsamında Demiryol İş Sendikası Genel Merkezi’ne ve bu konuların muhatabı Rekabet Kurumu’na yazılı resmi başvuru olarak devam ettirme kararı aldık ve uygulayacağız” ifadelerini kullandı.

Muhabir: Berivan Halis