Kahvaltıya CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik ve Emirdağ Birlik ve Beraberlik Başkanı Habib Umutoğlu katıldı.

Etkinlikte konuşma yapan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt, "Düzenlenen bu kahvaltıda sizlerle birlikte olmaktan büyük bir mutluluk ve gurur duyuyorum. Emirdağlı hemşehrilerimizin her zaman yanındayız, onlarda her zaman bizim yanımızda oldu. Keşke Türkiye'den göç etmek zorunda olmasaydılar ama iyi ki gitmişler de Türkiye ile Avrupa'yı kaynaştırmışlar. Orada 2'inci, 3'üncü kuşaklar çok büyük işler başardı. Türkiye'yi Avrupa Birliği'ne Emirdağlılar soktu diyebiliriz. Türkiye büyük ve zengin bir ülke ama Türkiye'nin sorunu paylaşmak ve kalkınmak. Ne yazık ki bunu beceremedik ama en kısa zamanda bu işi düzeltecek bir iktidarı yakalayacağımıza inanıyorum" diye konuştu.

Eskişehir'de toplu taşımada devrim: İşte özel abonman kart... Eskişehir'de toplu taşımada devrim: İşte özel abonman kart...

"YİNE BÖYLE ETKİNLİKLERDE BULUŞMAK DİLEĞİYLE"

Etkinliğe katılmaktan duyduğu memnuniyeti dile getiren CHP Eskişehir İl Başkanı Talat Yalaz, "Genelde seçimlerden önce böyle toplantılar ve birliktelikler sağlanır ama seçimlerden sonra da böyle toplantıların devam ettiğini, değerli hemşehrilerimizle bu toplantılarda sık sık buluşma iradesinin ortada olduğunu görmek bizleri mutlu ediyor. Bir yerel seçim süreci atlattık, değerli hemşehrilerimiz kim tarafından yönetileceğini ortaya koydular. Bunun için de sizlere çok teşekkür ediyorum. Burada olmaktan son derece memnunum, bundan sonra da böyle etkinliklerde buluşmak dileğiyle... " dedi.

" BİRLİK VE BERABERLİK ATEŞİNİ SÖNDÜRMEYECEĞİZ"

Avrupa Birliği Türkleri Kültür ve Dayanışma Platformu Başkanı Sebahattin Tetik, yerel seçimler sonrası birlik ve beraberliğe verdiği önemi dile getirerek "Biz seçim öncesi de gerek Kent Palace Davet Salonu’nda gerek Anemon Otel'de de etkinlikler düzenledik. Bizlere 'Emirdağlılar seçimden sonra tekrar toplanamaz' dediler. Biz de sayın Umutoğlu ile birlikte burada 250-300 kişilik bir kahvaltı verelim dedik sağolsun kimse de kırmadı, herkes geldi. Birlikte bu birlik ve beraberlik ateşini yaktığımız ve söndürmeyeceğimiz için hepinize çok teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

"EMİRDAĞ DEMEK ANADOLU DEMEK"

Emirdağ Birlik ve Beraberlik Başkanı Habib Umutoğlu ise Yunusemre'den alıntı yaparak, "Emirdağ demek Anadolu demek, birlik ve beraberliğimiz sağlanmıştır. Bizler çalışmalarımıza sadece seçim için devam etmiyoruz, ömür boyu devam edeceğiz. Yunusemre'nin 'Sevelim sevilelim, dünya kimseye kalmaz' sözleriyle hepinizi selamlıyorum" açıklamasında bulundu.

Konuşmaların ardından Yunusemre Kültür ve Sanat haftası etkinlikleri nedeniyle Odunpazarı Kent Konseyi ve Sivil Toplum Kuruluşları tarafından hazırlanan bahar şiir etkinliği kapsamında şiirler okundu. Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt CHP İl Başkanı Talat Yalaz, yöresel kıyafetleriyle halk oyunları oynayan Emirdağlı vatandaşlara eşlik ederek keyifli dakikalar geçirildi.

Kaynak: Haber Merkezi