Koronavirüs tedbirleri kapsamında ilk kapatılan kurumlardan biri de eğitim kurumları oldu. Bu durumdan en başta etkilenen, doğal olarak öğrenciler olsa da onların okul ihtiyaçlarına cevap veren işletmeler de en az onlar kadar etkilendi.

CİROMUZ DÜŞTÜ

Bu durumu yaşayanlardan biri olan 16 yıllık kırtasiye işletmecisi Recep Egici, 'İnsanlar dışarı çıkamadığı için yeni hizmetler geliştirdik. Bu yeniliklerden en etkilileri internet üzerinden de sipariş almaya başlamamız ve kapıya kadar ürünleri teslim etmemiz oldu. Normalde bizim en yoğun olduğumuz dönemler sınav dönemleridir. Ama bu sene liseye geçiş ve üniversiteye geçiş sınavlarında kapalı kaldık. Şimdi en çok satış yaptığımız KPSS sınavına yönelik hazırlık kitapları. Ciro bazında baktığımız zaman, bu yıl ki cirolarımız geçen yılın cirolarının üçte birini altına düştü' diye konuştu.

ESNAF ZORLANACAK

Okulların salgın sürecinde kapatılması nedeniyle büyük kayıp yaşadıklarını belirten Egici, 'Okulların açılmaması bu sektörün ölmesi anlamına geliyor. Bir nevi önceden birikimleri olan firmalar ya da kitapçılar, kırtasiyeciler bir şekilde yoluna devam edecek. Özellikle kıyı köşede kalmış, aldığı günlük parayla geçimini sağlayan esnaf kısmı bayağı zorlanacak' dedi. İHA

Editör: TE Bilisim