Mahallede, farklı cinslerden oluşan ve nereden geldikleri belli olmayan onlarca köpek başıboş geziyor. Köpeklerin besleme ve bakımları bu zamana kadar mahalle sakinleri tarafından yapıldı. Hayvanlar için mama desteğinin Büyükşehir Belediyesi tarafından sağlanmasını isteyen mahalle sakinleri, hasta ve yaşlı olan köpeklerin ise barınaklara götürülmesi gerektiğini vurguladı.

BURAYA ATMASINLAR

Mahallede dolaşan köpeklerin başka yerlerden getirildiğini belirten mahalle sakini Cemile Yalvaç, 'Belediye gelsin erkek köpekleri kısırlaştırsın. Köpekler yavruluyor sürekli. Görevlileri kaç kere aradım ama sonuç alamadık. Bir de başka yerlerden köpekleri getirip buralara atmasınlar. Biz vicdan azabı çekiyoruz, hayvanlar aç kalıyorlar. Ben evden kafamı çıkarınca yüzüme bakıyorlar. Buna bir çare bulunsun. Şu anda en az 20 tane köpek var. Biz de komşular da yemek veriyor' diye konuştu.

MAMA GÖNDERSİNLER

Köpekleri kendi imkanlarıyla beslemeye çalıştıklarını söyleyen Cemile Güler ise, şunları söyledi: 'Elimizden geldiğince beslemeye çalışıyoruz. Aldığımız mama o gün bitiyor. Vermesek de bu sefer içimize sinmiyor. Bu hayvanlar aç, susuz kalıyor. Bazen de ekmek veriyorum, başka alacak bir durumum da yok zaten. Bize mama göndersinler, biz besleriz.' İHA

Editör: TE Bilisim