Cumhuriyetin ilanının 95. yıldönümünü kutlamaya hazırlandığımız bu günlerde ulusal bayramlara gösterilen ilgi artışı ve mesajlardaki 'Gazi Mustafa Kemal Atatürk' vurguları dikkat çekmeye başladı.
Sayın Ziya Selçuk'un Milli Eğitim Bakanlığı'na getirilmesiyle başlayan değişim (!) süreci Atatürkçülük konularının yeniden öğretmen zümreleri gündemine alınmasıyla devam ediyor.
Daha önce okullarda kutlanması kaldırılan ulusal ve yerel kurtuluş günleri de kutlama çizelgesine tekrar eklendi.

'ATATÜRK OLABİLİR AMA ATATÜRKÇÜLÜK OLMAZ..!'
Birçok dostumuz; 'Size de hiç yaranılmıyor(!). Hiç yoktan iyidir, hatalarını anladılar, bizi kucaklıyorlar, çok samimiler, bölücülük yapmayalım(!), sığ düşünmeyelim.' diyerek iyimser düşüncelerini bizimle paylaşıyor. Ancak bazı sorular hala açıklanmaya muhtaç;
  • Ulusal bayramlarımız tekrar okullarda kutlanacak diye sevinmemiz mi gerekiyor?
  • Sayın Ziya Selçuk, 'Andımız'ın okunması ile ilgili kararı neden uygulayamıyor?
  • Değerler eğitimi adı altında okullara yerleşen bazı vakıf ve kuruluşların 'değerleri' ile Atatürk'ün ilke ve devrimleri nasıl uyum sağlayacak?
  • Gazi Mustafa Kemal Atatürk sevgisinin; önce 1923'e kadar sonra 1938'e ya da 2019'a kadar 'taksitlere' bölünerek yaşanamayacağı konusunda hemfikir miyiz?
  • Daha düne kadar Atatürk'ün adını bile anmaktan kaçınan bazı 'kahramanlar' baş tacı yapılırken nerelerdeydiniz?
  • Yoksa 'Bu memlekete Atatürkçülük lazımsa onu da biz yaparız' mı diyorsunuz?

ATATÜRK'TEN VAZGEÇMEYEN AKP'LİLER...
Son dönemde büyük kentlerde, AKP (Adalet ve Kalkınma Partisi)
seçmenleri arasında sayıları gittikçe artan ve geleneksel AKP seçmeninden farklı bir kesim oluştu. Bu grup; 'muhafazakar düşünce yapısında olan ama Türkiye'yi bir Ortadoğu ülkesine dönüştüren politik çizgiden uzaklaşan, Atatürk karşıtı söylemlerden hoşlanmayan, Cumhuriyet değerleri ile barışık, eğitimli yurttaşlardan' oluşuyor.

ESKİŞEHİR'DE SEÇİMİ BELİRLEYECEKLER...
'Beyaz AKP'liler' olarak tanımlanan ve Eskişehir seçmen kitlesinde büyük bir ağırlığa ulaşan bu kesim yerel seçimlerin kaderini belirleyecek gibi görünüyor.
Daha düne kadar 'Keşke Kurtuluş Savaşı'nda Yunanlılar kazansaydı..!' diyebilen 'fesli mısır püsküllülerin' peşinde koşulurken, 'askeri vesayet' diye bazı ulusal bayramlar görmezden gelinirken; artık coşkulu kutlamalar yapılmasının, bayram mesajlarında 'Cumhuriyetimizin banisi, Kurtuluş Savaşımızın Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün şükranla yad edilmesinin' nedeni 'Beyaz AKP'li' seçmen sayısının giderek artması olabilir mi?
Eskişehir'in işgalden kurtuluş günü olan 2 Eylül'de AKP tarafından organize edilen 'Kurtuluş Yürüyüşü'nde sadece Türk Bayrağı ve Atatürk posterleri taşındı.
Bu yürüyüşteki 'görüntüyü' sevinerek izlerken aklımıza iki soru takıldı;
Birincisi; bu 'Atatürkçü' etkinlik; yürüyüşte başı çeken Nabi Avcı ve Volkan Doğan'ın yerel seçimler öncesi 'Beyaz AKP'lilere' adaylık için verdikleri bir mesaj olabilir mi?
İkincisi; bu görüntü, 'yerel seçimlerin yapılacağı pazara kadar mı sürecek, yoksa mezara kadar mı?'