Eskişehirspor Kulüp Başkanı ve yöneticilerinin son bir hafta içerisinde basına verdikleri açıklamalarını okuyorum bir dedikleri diğerini tutmuyor.
Başkan Mustafa Akgören, Türkiye Futbol Federasyonu ile 1. Lig Kulüpler Birliği Derneği ve Kulüp başkanları toplantısından sonra yaptığı açıklamada, transfer tahtasının kalkmasının çok zor olduğunu söyledi.
Cumartesi günü Ankaraspor maçından önce stadyum önünde ES TV'nin yaptığı maç öncesi yayında ise, 'Transfer yasağını kaldırmaya çok yaklaştık. Müjdeli haberi en kısa zamanda taraftarımıza vereceğiz. Bizi zorlayan dosyaların birçoğunu hallettik. İnşallah transfer yasağını kaldırıp imkansızı başararak ligde kalmayı hedefliyoruz' dedi.
* * *
TFF toplantısından sonra Akgören'in yaptığı açıklamanın özeti şöyle: 'Transferin açılma ihtimali çok zor. Sezonun ikinci yarısında Allah yardımcımız olsun. İşimiz çok zor. Sabırlı olmalıyız. Bütün dünya hayatta kalmaya çalışırken ve ekonomik anlamda bu kadar zor bir süreçten geçerken, biz bir sevdanın peşinde imkansızı başarmaya çalışıyoruz.'
HANGİSİ DOĞRU?
Başkan Akgören hafta içerisinde kendisiyle görüşen gazetecilere şu açıklamayı yapmıştı: 'Transferin açılması için elimizden geleni yapıyoruz. FIFA'da 24 dosyamız var, bunların 9 tanesinde transfer yasağı cezası var. Zaten en büyük sorun da bu dosyalar. Bunların maliyeti yaklaşık 2,5 milyon Euro ve ne yazık ki çözülmeleri çok zor. Yine de görüşüp, elimizden geleni yapmaya çalışıyoruz. FIFA'daki bu 9 dosyanın çözülmesinin ardından Türkiye'deki dosyalara sıra gelecek, bu dosyalarınsa yaklaşık yüzde 80'ninde bir sorun olmaz gibi duruyor. Tabii ki bu dosyaların çözümü için para lazım, şehir destek vermezse üstesinden gelemeyiz. Pandemi yüzünden loca da, reklam da, forma da satamadık, TFF'den de yayın hakları paramızı alamıyoruz, sıfır gelir, sürekli gider. Bu işin içinden nasıl çıkacağız bilmiyorum.'
* * *
Sanki bu açıklamaları Eskişehirspor Kulübü Mustafa Akgören yapmamış gibi, cumartesi günü de, 'Transfer yasağını kaldırmaya çok yakınız' demiş.
Söylediklerinden hangisine inanacağımızı ben şaşırdım.
Camianın ve taraftarın aklıyla bu kadar oynanmaz, oynanamaz!
Akgören'e Ziya Paşa'nın şu vecizesini bir kez daha hatırlatmak isterim; 'Sen herkesi kör, alemi sersem mi sanırsın.'
Tabi birbirini tekzip eden bu ilginç (!) açıklamalara yalnızca ben değil cumartesi ve pazar günü telefonla konuştuğumuz eş dostta şaşırmış durumda.

KİMSENİN GÜVENİ KALMAMIŞ
Maçtan sonra ve pazar günü yoğun bir telefon trafiği yaşadım.
'Başkan para yok. Şehirden destek gelmiyor. Bu durumda transfer tahtasını açmamız çok zor diyordu. Şimdi de transfer tahtasını açacağız dedi. Doğru mu?' diye sordular.
* * *
Cevabım şöyle oldu: 'Valla herkes gibi benim de kafam da karıştı. Birkaç gün önce zor diyordu. Şimdi de açılacağını söylüyor. Transfer tahtasının açılabilmesi için en az 2,5 Milyon EURO sıcak para lazım. Bu sadece FİFA'daki dosyaların kapatılması için. TFF'de yaklaşık 100'e yakın dosya var. Bunların içerisinde teknik adamlar, antrenörler, futbolcular, kulüpler, kulüpten alacakları olan kişiler var. Bunların hepsinden imza almak zorundasın. İmzaları almak için de iyi kötü ellerine sıcak para vermek gerekir. Çekle senetle imzayı alamazsın. Onlar içinde en az 1 milyon para lazım. Hadi transferi açtın. Bu takıma en az 5-6 takviye gerekir. Transferin 2. Dönemi 5 Ocak'ta başladı. Transfer yapmayı bekleyen futbolcular bugüne kadar kendilerine takım buldular. Veya görüşme yaptıkları kulüpler var. Onlar da bu hafta içerisinde imzaları atarlar. Her gün para yok, pul yok diye ağlayan kulübün başkanının bu söylediklerini Eskişehirspor'a sözde gelmek isteyen futbolcular okumuyor veya duymuyorlar mı? Transfer edeceğiz futbolcular bu kulübe Es-Es sevdalısı olduklarından dolayı veya bilabedel gelmeyecekler. Herkes ekmeğinin peşinde. Transfer bedeli olarak üç-beş neyse verilecek. Bu parayı nereden bulacaklar? Bu kulübü yeniden borç batağına sokmam, 300 Milyonluk borcu 400 Milyona çıkarmam diyenler dediklerini unutacaklar mı?'
Bu söylediklerime telefonla konuştuğum pek çok dost 'haklısın' dedi. Bu durumda transfer tahtasının açılacağına kim inanır? Olsa olsa Kadir inanır…
Başkanın özellikle şu son günlerdeki demeçlerini yakından takip ettiklerini belirten dostlar 'Bir gün transfer tahtasının açılması zor diyor. Ertesi gün kendi söylediğini kendi yalanlayarak 'açmaya çok yakınız' diyor. Başkan sanırız büyük bir psikolojik çıkmazın içinde, gel de bu durumda başkana güven bu yönetime güven' şeklinde yorumlar yapıyorlar.
* * *
Bırakın beyler bu masalları şimdiye kadar çok dinledik.
Artık bu masallardan usandık.
Ya yeni masallar anlatın ya da susun.
Transfer tahtasını açtığınızda konuşun.

BİLAL'DEN GELECEK PARA KİME YETECEK?
Büyük ihtimalle hafta içerisinde Bilal'in Beşiktaş'a transferi gerçekleşecek.
Transferden gelecek 3 Milyon TL'yi bekliyorlar.
3 Milyon Eskişehirspor'un yarasına derman olmaz
Pansuman bile yapamazsınız bu parayla.
Gelecek olan bu para eski başkan Sinan Özeçoğlu'nun kulüpten alacağını kapatmaya bile yetmez.
* * *
Sevgili Mustafa kardeşim.
Başkan seçildiğin olağanüstü kongrede, 'Kimse bizden transfer tahtasını açmamızı beklemesin' demiştin.
Herkes seni bu dobra dobra söyleminden dolayı kutlamıştı.
Aradan geçen bir yıl içerisinde ne değişti?
Acaba gömü mü buldunuz!
Veya yönetim kurulu üyeleri gayrimenkullerini, arabalarını satıp Eskişehirspor Kulübüne borç mu verecek?

HİÇ OLMAZSA MEVCUTLARI ELİNİZDE TUTUN
Bak sevgili Mustafa kardeşim.
Sezon sonunda Eskişehirspor Kulübünde 12 futbolcunun sözleşmesi sezon sonunda sona erecek. Bu futbolcularla henüz masaya bile oturmadınız.
Bilal'in transferinden gelecek 3 Milyon TL ile sözleşmeleri bitecek olan Bedirhan Altunbaş, Mehmet Özcan, Furkan Balaban, Furgan Polat, Erdal Akdari, Cengiz Alp Köseer, Ebrar Yiğit Aydın, Emir Yıldız, Kaan Gül, Muhammed Yahya Akbulut, Ömer Faruk Güler ve Sezgin Coşkun'a verin de kulüpte tutun.
* * *
Sezgin büyük ihtimalle futbolu bırakacak.
Erdal Akdari de bırakacak deniliyor.
Bu 10 futbolcuyu sezon sonunda kulüpte tutamazsanız, büyük ihtimalle gelecek sezon 2. Ligde mücadele edecek siyah-kırmızılı formayı fabrikadaki genç ve tecrübesiz çocuklara mı giydireceksiniz?

ANKARASPOR'U YENEMEZSEN KİMİ YENECEKSİN?
Son olarak cumartesi günü Ankaraspor karşısında 30. Haftadır galip gelemeyen Eskişehirspor'dan Eskişehirliler galibiyet beklentisi içerisindeydiler.
Beklenen galibiyet yine gelmedi.
Başında teknik direktörsüz olarak Ankaraspor karşısında mücadele eden siyah-kırmızılı futbolcularda bir adım bile ilerleme göremedik.
Oynanan 96 dakikayı özetlersek Eskişehirspor'un 'ah bu da kaçar mıydı?' dediğimiz net bir pozisyonu vardı.
Rakip Ankaraspor'un ise 2.
* * *
Eğer Ankaraspor'u da yenemiyorsan ikinci yarısı adeta kıran kırana geçecek bu ligde hangi takımı yenecek siyah-kırmızılı formayı giyen futbolcular.
TFF 1. Ligin dibinden 2. Lige bir adım daha yaklaştılar.
Bu takımın başına bu saatten sonra dünyanın en iyi teknik direktörünü bile getirseniz ligde tutamaz.

* * *

Genel Merkez Çalışkan'ı tercih etti
Pandemiden dolayı ertelenen AK Parti il kongreleri yapılmaya başlandı. Eskişehir il kongresinin de tarihi 17 Şubat 2021 olarak açıklandı. Yenikent Şehit Anıl Gül Spor Salonu'nda yapılacak.
İl kongresi öncesi AK Parti Genel Merkezi, başkanlık için aday olacakların müracaatlarını Genel Merkez'e yapmalarını duyurmuştu.
Bu duyuru üzerine AK Parti Eskişehir kurucu yönetim kurulu üyesi ve il eski başkanlarından Fikret Dönmez ile mevcut il başkanı Zihni Çalışkan adaylık müracaatlarını yaptılar.
Her ne kadar iki isim daha var denilse de o isimlerin il başkan aday adaylığı için genel merkeze müracaatlarını kimseye doğrulatamadım.
O nedenle isimlerini yazmıyorum.
Çalışmalarını başarılı bulmuşlar olacaklar ki AK Parti Genel Merkezi tercihini Zihni Çalışkan'dan yana kullanmış.
* * *
17 Şubat'taki kongrede il teşkilatının 8'nci başkan ve yönetim kurulu üyeleri belirlenecek.
Ayşe Fert Dökmeci ile Murat Özcan (vekaleten), Murat Canözer, Salih Koca, Süleyman Reyhan, Dündar Ünlü seçilmiş il başkanları idi. Zihni Çalışkan ise atamayla 7. İl başkanı oldu.
17 Şubat'ta ise 8. İl başkanı seçilecek.
24 Haziran 2018 de yapılan milletvekilliği ve cumhurbaşkanlığı seçimleri öncesi il başkanı Dündar Ünlü, milletvekili aday adaylığı için görevinden istifa etmişti.
Genel Merkez Dündar'dan boşalan il başkanlığına il yönetim kurulu üyesi Murat Özcan'ı vekaleten atamıştı.
* * *
Seçimden sonra AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan 11 ile yeni başkan ve yönetim kurulu atadı.
Atanan başkanlar arasında Zihni Çalışkan da vardı.
2018 yılının son günlerinde il başkanlığına atanan Çalışkan, 2 yılı aşkın görevde.
17 Şubat'ta ise bu kez seçilmiş il başkanı olarak yoluna devam edecek.
Zaten ben de yaklaşık bir ay kadar önceki bir yazımda Zihni Çalışkan'ın yoluna devam edeceğini yazmıştım.
Hayırlı olsun.
Kendisine şimdiden başarılar diliyorum.
* * *
İşi zor.
Çünkü 2023 seçimlerinde teşkilat başkanı olarak partisinin başında olacak ve başarılı olabilmeleri için gayret gösterecekler.
Başarılı olur ise ödüllendirilir.
Bir sonraki seçimlerde milletvekili adayı veya 2024 yılında yapılacak yerel seçimlerde Büyükşehir veya Tepebaşı, Odunpazarı ilçe belediye başkan adayı yapılabilir.
Başarısız olunur ise o zaman da büyük ihtimalle görevden alınabilir.

* * *

OKYANUS YÜREKLİ DOSTLAR
Su, kendine sırdaş arıyordu. Önce buluta verdi sırrını. Ağır geldi sır buluta. Sağanak sağanak döktü suyun bütün sırlarını.
Sonra göle gitti su; ona anlattı derdini. Ama yağmur, dolu ve kar yağınca, zaman zaman taşıyordu göl ve suyun sırrı açığa çıkıyordu.
Bu defa nehre verdi sırrını. Nehir, suyun sırrını aldı, çekti gitti. Dere de nehir gibi, biraz daha yavaş olsa bile, suyun sırrını bilinmezlere götürdü.
Çağlayanlar, şelaleler, akarsular, hepsi kayboluyordu bir anda. Su, bir gün takip etti dereyi. Dere okyanusa kavuşunca, su fark ettti ki, bütün sırları, akarsularla, çağlayanlarla, irili ufaklı ırmaklarla, okyanusa taşınıyordu.
Karar verdi... Sırrını okyanusa anlatacaktı. Öyle de yaptı zaten. Tüm sırlarını okyanusa verdi. Artık suyun sırrını okyanustan başkası bilmiyordu. Ne taştı okyanus, ne bir başkasına taşıdı suyun sırrını, ne de kurudu. Geçenlerde karşılaştık suyla. Bir bardaktaydı; suskundu. Çok uğraştım, konuşturamadım. Ben tam giderken, 'Dur' diye bağırdı arkamdan. Durdum.
'Okyanus yürekli dostlar bulmadan sakın konuşma! Taşıyamazlar, kaldıramazlar senin yükünü. Canını yakarlar, utandırırlar' dedi.
***
Çevrenizde hep okyanus yürekli dostlarınız olması dileğiyle... Ama o kadar kolay mı böyle dostlar bulmak? İki kişinin bildiğini çok kişinin öğrenmesi ihtimali her zaman kuvvetlidir; aklınızdan çıkarmayın.
(alıntı)