AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu, geçtiğimiz günlerde AK Parti'den istifa ederek CHP'ye katılan Tepebaşı Belediyesi Meclis Üyesi Meliha Çelik ile AKP üyesi Eskişehir-Bilecik Bölgesi Veteriner Hekimler Odası Başkanı Mehmet Kızılinler'i ağır ifadelerle eleştirmiş.

Daha da ileriye giderek 'ihanet' olarak değerlendirmiş.

Hakan Çizmelioğlu bakın başka ne demiş: 'İki buçuk yıl önce vatandaşlar sizi AK Parti Meclis Üyesi olarak yazmış, size güvenmiş ve AK Partili vatandaşlarımızda size güvenerek oy vermiş. Bu da AK Partili olarak bizim düşüncelerimizi yerelde savun. Bizim oylarımız namustur, namusunuzu size emanet ediyoruz, sahip çık demektir. Meliha hanım AK Parti'den ve meclis üyeliğinden istifasını verirdi, nereye gitmek isterse gidebilirdi. Ama AK Parti'nin oylarıyla başka bir partiye geçersen olmaz. Zamanında AK Partiden de farklı partilerden de istifa ederek başka partiye geçenler oldu. Ama hem meclis üyeliğinden istifa ettiler hem parti üyeliğinden. Bu onurlu bir davranıştır. Ama bu yapılan ihanettir.'

Hakan Kardeşim şimdi sıkı dur!

Bakalım aşağıdaki haberleri okuduktan sonra AK Parti'den CHP'ye geçen Belediye Meclis Üyesi Meliha Çelik'ten özür dileyecek misin?

* * *

05 Şubat 2019 tarihli Anadolu Ajansı'nın İnternet Sitesi:

İYİ Parti'den istifa eden Tamer Akkal AK Parti'ye geçti

İYİ Parti'den istifa eden Manisa Milletvekili Tamer Akkal, AK Parti'ye geçti. Akkal'a parti rozetini Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan taktı.

* * *

14.01.2020 tarihli Milliyet Gazetesi İnternet Sitesi:

'5 belediye başkanı AK Parti'ye geçti'

Kayseri İncesu Belediye Başkanı Mustafa İlmek İYİ Partiden, Osmaniye Hasanbeyli Belediye Başkanı Selahattin Denizoğlu Saadet Partisinden, Osmaniye Böcekli Belde Belediye Başkanı Doğan Öztürk CHP'den istifa ederek, AK Parti'ye katıldı.

Öte yandan AK Parti'ye katılan belediye başkanları arasında Bağımsız Elazığ Keban Belediye Başkanı Fethiye Atlı ile Bağımsız Erzurum Olur Belediye Başkanı Sıddık Demircan da yer aldı.

* * *

30 Haziran 2021 tarihli Yeni Şafak Gazetesi internet sitesi:

'CHP'den istifa eden belediye başkanı AK Parti'ye katıldı: Rozeti Erdoğan taktı'.

AK Parti'ye bir belediye başkanı daha katıldı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, partisinin grup toplantısının ardından düzenlenen törende, CHP'den AK Parti'ye geçen katılan Osmaniye'nin Düziçi Belediye Başkanı Alper Öner'e rozet taktı.

* * *

08 Temmuz 2021 tarihli Sözcü Gazetesi İnternet Sitesi:

'HDP'den istifa eden belediye başkanı AKP'ye katıldı, rozetini Erdoğan taktı'

HDP'den istifa eden Diyarbakır'ın Dicle İlçe Belediye Başkanı Felat Aygören'in AKP'ye katıldığı duyuruldu. AKP Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı'nda Aygören'e rozeti Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Erdoğan tarafından takıldı.

* * *

21 Eylül 2021 tarihi Cumhuriyet Gazetesi İnternet Sitesi:

'İYİ Parti'den istifa edip AK Parti'ye geçtiler'.

İYİ Parti Horasan İl Meclis Üyesi Kenan Kaya, İYİ Parti İlçe Belediye Meclis Üyesi Orhan Kutluk, son seçim dönemi İYİ Parti Belediye Meclis Üyesi Adayları Recep Sazil, Yusuf Ulusoy ve Halit Aydemir partilerinden istifa ederek AKP'ye katıldı.

* * *

Hadi bunlar gözünden kaçtı diyelim. Şu anda AK Parti'nin önemli isimleri arasında yer alan Süleyman Soylu ve Numan Kurtulmuş daha önce hangi partiye mensuptular?

Acaba hatırlıyor musun?

* * *

Örnekleri çoğaltabilirim.

Bu kadarı yeterli…

Şimdi AK Parti Tepebaşı İlçe Başkanı Hakan Çizmelioğlu kardeşime soruyorum.

1-AK Parti'ye geçen milletvekili, belediye başkanları, il genel meclisi ve belediye meclis üyeleri istifa ettikleri partilere gönül verenlerin oylarıyla seçilmediler mi?

2-Onlar kendilerine oy veren seçmenlere ihanet etmiş olmuyorlar mı?

3- 'AK Parti'nin oylarıyla başka bir partiye geçersen olmaz. Zamanında AK Partiden de, farklı partilerden de istifa ederek başka partiye geçenler oldu. Ama hem meclis üyeliğinden istifa ettiler hem parti üyeliğinden. Bu onurlu bir davranıştır. Ama bu yapılan ihanettir' diyorsun. O zaman AK Parti Genel Başkanı ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'da 'önce seçilmiş olduğunuz görevlerinizden istifa edin. Ondan sonra gelip AK Parti'ye üye olun' niye demedi?

4- Partilerinden istifa ederek AK Parti'ye katılanlara oy verenlerin oyları yine senin ifadenle 'namus' değil mi?

* * *

Peki, yukarıda örneklerini verdiğim AK Parti'ye katılan milletvekili, belediye başkanları, il ve belediye meclis üyelerine 'sizler partinize seçmenlerinize ihanet ettiniz' diyebiliyor musun?

Hadi diyebiliyorsan Köprübaşının ortasında, 'ben Hakan Çizmelioğlu'nu yanlış tanımışım. Bakın başka partilerden seçilip daha sonra istifa ederek AK Parti'ye katılanlar partilerine ve kendilerine oy verenlere ihanet ettiler dedi' diye bağıracağım.

* * *

Partilerinden istifa edip AK Parti'ye katılanlar 'el bebeğim gül bebeğim', AK Parti'den istifa ederek CHP veya diğer partilere katılanlar ise 'AK Parti'ye' ihanet mi etmiş oluyor?

Keşke AK Parti'den istifa ederek CHP'ye geçenleri eleştirmeden önce internete girip 'muhalefet partilerinden AK Parti'ye kimler katılmış' diye araştırsaydın da komik duruma düşmeseydin.

* * *

Sana ağabey ve eski bir siyasetçi tavsiyesi.

Birisini veya birilerini eleştirmeden önce kendi partinde ne olmuş bitmiş bir araştır.

* * *

BU FİYATTAN O ÜRÜNLERİ KİM ALABİLİR?

Piyasada fiyatlar artık günlük değil saat başlarında bile değişmeye başladı.

Sabah saatlerinde alışveriş yapanlar şanslı.

Öğlen ve akşam aynı ürünleri almaya gidenler fiyatların değiştiğini görünce şaşırıyor.

Sanki altın veya döviz mübarek…

Dün torunum 'akşam gelirken pastırma getirir misin' dedi.

Eşim de, 'kıyma da almayı unutma' diye sıkı sıkı tembih etti.

Nereden bileyim fiyatlarının uçtuğunu!

Akşam şarküteri ürünleri satan bir markete girdim.

Et, kıyma, sucuk, pastırmanın etiketlerindeki fiyatları görünce gözüm tabiri caizse fal taşı gibi açıldı!

Kıymanın kilosu 100, pastırmanın 235, sucuğun ise 162 TL olmuş.

Oradan almadan çıktım.

Bir başka şarküteriye girdim.

Oradaki fiyatlarda bir öncekinden 10-15 lira daha ucuzdu.

'Sizde neden ucuz, etin kalitesinden mi kaynaklanıyor?' soruma, 'Hayır biz kardan feragat ediyoruz. Vatandaşın cebine küçükte olsa katkı yapıyoruz' dedi.

* * *

Toruna söz verdiğim için 100 gram pastırma yarım kiloda kıyma aldım.

Dolar kurunda yaşanan rekorların ardından özellikle asgari ücretle çalışanlar, emekliler ve dar gelirliler gıda ürünlerine ulaşamaz hale geldiler.

Eskiden cepleri yanıyordu şimdi ise bir ürüne ellerini değdirdiklerinde elleri yanıyor!

Kıyma, pastırma ve sucuğun fiyatlarını görünce hemen AK Parti Elazığ Milletvekili Zülfü Demirbağ'ın söylemi aklıma geldi.

Demirbağ ne demişti?

'Normal şartlarda 1 kilo et yiyorsak yarım kilo yeriz. Domatesi 2 kilo yerine iki tane alırız. Kış günü turfanda sebzeleri kullanmak zaten sağlığa da çok faydalı değil'.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan ise, 'Gıdanı Koru Sofrana Sahip Çık' adlı etkinlikte yaptığı açıklamada şunları söylemişti:

'Gelin hep birlikte basit önlemler alalım. Alışverişe çıkmadan önce alınacaklar listesi hazırlayalım. Porsiyonlarımızı küçültelim. Sadece ihtiyacımız kadarını alıp bozulacağını bildiğimiz yiyecekleri istiflemekten vazgeçelim'.

Zülfü Beye de Emine Erdoğan hanıma hak verdim!

Domatesi kilo ile alsak tüketemeyeceğimiz için çürüyecek!

Kıymayı, sucuğu, pastırmayı kilo ile almaya kalksak bozulacak!

Sonra da çöpe atmak zorunda kalacağız.

O nedenle kıymayı, sucuğu, pastırmayı 100 gram alsak yeterli.

Tavaya koyup kızarttığımızda kokusundan çoluk çocuk zaten doymuş olacağız!

'YILDA YÜZDE 10 ZAM GELİRKEN ŞİMDİ YÜZDE 50 ZAM GÖRDÜ'

TL'deki değer kaybı ve girdi maliyetlerinin artması ile et ürünlerinin fiyatı da rekor üzerine rekor kırıyor.

Kilodan grama düşen pastırmayı vatandaş artık dilimle, sucuğu da parmak hesabı alırken, pastırmanın çemenini toplayanlar arttı.

Şarküteri işletmecesine, 'kaç yıldır bu işi yapıyorsunuz? Böyle bir durumla daha önce karşılaştınız mı?' diye sordum.

'30 yıldır bu işi yapıyorum. 2021 yılına kadar yılda bir veya iki defa zam gelirdi ama gelen zamlar yüzde 10, yüzde 8-9 gibi olurdu. Maalesef şu anda yüzde 50'ye yakın bir fiyat geçişi oldu. Pastırmada hammadde et. Ete de çok ciddi bir zam geldi. Diğer girdiler de fevkalade zamlandığı için yaklaşık yüzde 30-40 gibi hem etin fiyatı değişti işlem gören pastırmanın, sucuğun fiyatı da haliyle artmış oldu. Hayvan besicileri de haklı. Yem fiyatları da döviz gibi yükseliyor. Bugün büyük baş hayvan kesen kasap etini satıp yeni bir hayvan almaya kalktığında bir önceki fiyattan alamıyor' dedi.

'Peki, satışlar düştü mü? Vatandaşlar bu yüksek fiyattan et, sucuk, pastırma alabiliyor mu?' soruma verdiği yanıt ise şöyle:

'30 yıldır et, pastırma ve sucuk satıyorum. Bugünkü durumu hiç yaşamadım. Artık vatandaş bırakın yarım kilo veya 250 gramı pastırmayı dilimle sucuğu ise çeyrek halka almaya başladı. Pastırmanın ince dilimi 2,5 - 3, çeyrek dilim sucuk ise 10-15 lira.'

* * *

Bu arada mandıralarda satılan çiğ sütün litresi 7,5 marketlerdeki paketli sütün ise 10 TL olmuş.

Artık dar gelirli bebeğine veya çocuğuna süt bile içiremeyecek duruma geldi.

İğneden ipliğe her şeyin fiyatı yüzde 50 ile 75 arttı.

Yeni yılda maaşlara yüzde 25-30 zam yapılsa bile yaşanan sıkıntıya çare olmaz.

* * *

İKİSİ DE YATIRIM PROGRAMINA ALINMASINI BEKLİYORMUŞ

Yıllardır söylüyoruz, Eskişehir'e gelen bakanlara, üst düzey bürokratlara dert yanıyoruz.

Eskişehir'de anlatılanları dinliyorlar ardından da 'tamam projeyi hazırlayıp yatırım programına alacağız' diye umutlandırıyorlar.

1,5 saatlik Eskişehir-Ankara yolunu aşıp Ankara'ya gittiklerinde nedense unutuyorlar.

Neden bahsediyorum?

Eskişehir Güney ve Kuzey Çevre yolu ile Seyitgazi, Kırka-Afyon karayolundan.

Afyon il sınırlarını aşıp Eskişehir il sınırlarına girerken çift yönlü yol tek şeride düşüyor.

O da bozuk.

* * *

İYİ Parti Eskişehir Milletvekili Aslan Kabukçuoğlu'nun Plan ve Bütçe Komisyonunda Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın 2022 yılı bütçe görüşmeleri esnasında, Eskişehir'in ulaşım sorunlarını gündeme taşıyan soruları, Bakan Adil Karaismailoğlu yazılı olarak cevaplandırmış.

Yatırım planı için bir 15 yıl daha beklenilmemeli

2007 yılından bu yana adı konulan ancak bir çivi dahi çakılamayan 53 km uzunluğundaki Eskişehir Güney Çevre Yolu'nu hatırlatan Kabukcuoğlu'na Bakan Karaismailoğlu, proje çalışmalarının tamamlandığını, bu yolun yatırım programına alınmasının beklendiğini söylemiş.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'nın yazılı cevabını değerlendiren Kabukcuoğlu şöyle demiş:

'Çevre yoluna alternatif olup, şehir trafiğimizi rahatlatacak Güney Çevre Yolu'nun proje çalışmaları tamamlandığına göre, bu projenin derhal hayata geçirilmesi veya bekletilmesi AK Parti hükümetlerinin tercihidir. Eskişehirlilerin bu ihtiyacı bugüne kadar öncelik bulmadı.'

'Eskişehir Afyon yolu UNUTULDU '

Kabukcuoğlu'nun, Eskişehir- Afyon yolunun Eskişehir il sınırları içerisinde yer alan kısmının ne zaman yapılacağı hususunda yönelttiği soruya ise Bakan Karaismailoğlu, 'proje çalışmaları 2021 yılı sonunda tamamlanmış olacak ve yatırım programına alındıktan sonra yapılması planlanacak' cevabını vermiş.

* * *

Yani anlayacağınız yorgunu yokuşa sürmüş.

Net bir cevap yok.

Daha önce de CHP Eskişehir Milletvekili Utku Çakırözer de Bakan Karaismailoğluna benzer sorular sormuştu.

Bakan, Çakırözer'e de aşağı yukarı İYİ Parti Eskişehir Milletvekiline verdiği cevaba benzer yanıt vermişti.

* * *

Eskişehir'in çevre yolu yok.

Mevcut Çevre Yolu olarak dediğimiz ve kullandığımız yolda şehrin ortasında kaldı.

Şehir içindeki araçlar, Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikaların servisleri ve Eskişehir'den transit geçen irili ufaklı tüm araçlar bu yolu kullanıyorlar.

Artık yoğun trafiği kaldırmıyor.

Her gün trafik kazaları ve bu kazaların sonucunda can ve mal kayıpları yaşanıyor.

Madem proje çalışması tamamlandı.

Hiç olmazsa Güney Çevre yolunu 2022 yılı yatırım programına dahil edin de bu yaşanan trafik çilesi artık sona ersin.

* * *