TBMM'de AK Parti, MHP, İYİ Parti ve Saadet Partisi, teröre karşı ortak bildiri imzalarken, CHP ile DEM Parti imza atmadı. MHP Eskişehir İl Başkanı İsmail Candemir ise ortak bildiriye imza atmayan CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i eleştirdi.

Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden öğrencilere organik tarım eğitimi Eskişehir İl Tarım ve Orman Müdürlüğü’nden öğrencilere organik tarım eğitimi

ÖZGÜR ÖZEL, FİKRİ OLARAK ÖZELLEŞTİRİLMİŞ

Candemir, “Aslında o bildiriye imza atmamak terör örgütüne destek vermek demek. Vatan evlatlarımız sınır hattımızda şehit olmuş, millet olarak çok büyük bir acı yaşıyoruz. Bizim tek söyleyeceğimiz şey şu; CHP kuruluş ayarlarına yeniden dönmeli… CHP’nin fikri yapısı, Türk milliyetçiliğini savunan bir fikri yapısı olması gerekiyor. Sayın Genel Başkan Özgür Özel birileri tarafından fikri olarak özelleştirilmiş. Bu hoş bir tablo değil. Tabii ki burada Cumhuriyet Halk Partisi yönetimiyle, partiye oy veren seçmeni ayırmak gerekiyor. Rahmetli Atatürk mezardan kalksa yeniden İstiklal mahkemelerine kurar, gereğini yapardı.

POLEMİKLERİN DIŞINDA SEÇİME HAZIRLANIYORUZ

Candemir ayrıca seçim çalışmalarıyla ilgili de polemiklerin dışında yoğun bir tempoyla çalıştıklarını kaydetti. Candemir, “Biz aynı yoğunlukta Eskişehir’in problemleriyle nasıl baş ederiz, Eskişehir’i daha iyi noktaya getiririz, Eskişehir’de kucaklaşmayı nasıl sağlarız? Bizim birinci önceliğimiz bunlar. Dikkat ederseniz biz süreç başladığından beri isimler ya da ittifak görüşmelerinde o ilçe AK Parti’de, bu ilçe MHP’de,  bu tip polemiklerin dışında vatandaşlara gidelim, ilçeler dahil olmak üzere sohbet edelim. Sorunları neler, beklentileri, dertleri neler dinleyelim. Çünkü önümüzde bir yerel seçim var. Vatandaşa rağmen siyaset yapamazsınız. Onların beklentilerine göre hazırlıklar yapmanız lazım. Bu ölçümleri bitirdik, bundan sonraki süreçte aynı tempoyla, yine vatandaşa gidip, kendimizi anlatıp, adaylarımızı anlatacağız. Bunu cumhur ittifakı ruhuyla birlikte yapacağız” değerlendirmesinde bulundu.

Kaynak: Şener Çetin