İYİ Parti İl eski Başkanı Ramis Tunca, Şükrü Yıldırım ile birlikte ESGROUP'u ziyaret ederek ESGROUP Genel Koordinatörü Ali Baş ve Anadolu Gazetesi Köşe Yazarı Kerem Akyıl ile bir araya geldi.
SEÇİM HEYECANI
Ziyarette konuşan Tunca, İYİ Parti'de bir demokrasi bayramı yaşanacağını söyledi. 18 Ocak'ta Tepebaşı'nda, 19 Ocak'ta da Odunpazarı'nda delege seçimleri olacağını açıklayan Tunca, delege olmak isteyen vatandaşların teşkilatlarına başvuruda bulunabileceklerini kaydetti. Herhangi bir blok liste olmadığını vurgulayan Tunca, 'Onun listesi, bunun listesi yok. Herkes tek başına aday olacak' dedi. Odunpazarı İlçe Başkanlığı için Şükrü Yıldırım, Tepebaşı İlçe Başkanlığı için Özkan Gündoğan'ın aday olacağını duyuran Tunca, sahada çeşitli çalışmalar yaptıklarını, 24 Haziran seçim sonuçlarına göre her mahallenin bir aritmetiği olduğunu ve bu aritmetiğe göre ilçe yönetimlerinin belirleneceğini belirtti.
TERTEMİZ SAYFA
Kendisinin geçtiğimiz dönemde il başkanlığından istifa edip şimdi yeniden il başkanlığı için aday olmasıyla ilgili Tunca şu ifadeleri kullandı: 'İstifa aslında en temel hak ve bazen de doğru zamanda doğru şekilde kullanılması gereken bir müessese. Ben 11 ay il başkanlığı yaptım. Bu süreç içerisinde iki tane seçim yaşadık. Bu arada birkaç yönetim değişikliği oldu. 81 il başkanlığından istifalar oldu. İstifalar sonrası tekrar atanarak başkan oldum. Bu arada ilçe yönetimleri yenilendi. O dönemde Genel Başkanımızın da bir istifası oldu. Dolayısıyla bu süreç yıprattı aslında, yordu. Arada nahoş olaylar da oldu. Fırsat vermek gerekiyordu. İYİ Parti'nin Eskişehir Teşkilatı'nın zarar görmemesi adına ve gelişmesi adına aslında ben istifa ettim. Partimin büyümesi için. Şimdi tertemiz bir sayfanın açılacağı bir döneme geldik. Artık İYİ Parti'yi iktidara taşımamız gerekiyor. Bireysel hırslardan uzak olan insanların toplumsal faydaları önceleyen insanların bu pozisyonlarda partiyi büyütmesi gerektiğine olan inancımdan dolayı da tekrar aday oldum.' HM
Editör: TE Bilisim