Romanya Belediyeler Birliği, Romaya'da Ulusal Kamu Hizmetleri Konferansı düzenledi. Romanya'nın Predeal kentinde düzenlenen, çeşitli Avrupa ülkelerinden 150 Belediye Başkanı ve 200'e yakın yöneticinin katıldığı konferansa Türkiye'den ise İç Anadolu Belediyeler Birliğine bağlı belediyeler davet edildi.

KÖKLÜ GEÇMİŞ
Konferansta aynı zamanda İç Anadolu Belediyeler Birliği Heyet Başkanı da olan Odunpazarı Belediye Başkanı Kazım Kurt da yer aldı. Başkan Kurt, Romanya ile Türkiye'nin tarihi ve kültürel bağlarının köklü bir geçmişi olduğuna değindi. Bu zeminde yapılacak iş birliği ve ortak çalışmaların önemine dikkat çeken Başkan Kurt, gerçekleştirilen belediyecilik çalışmalarına değindi.

VERİMLİ KONFERANS
Kamu hizmetlerinde cesaret ve inancın büyük önemi olduğunu kaydeden Başkan Kurt, yola çıkarken rotalarını bu duyguların belirlediğini söyledi. Konferansın çok verimli geçtiğini söyleyen Başkan Kazım Kurt, bu toplantı sonrasında iki ülke belediyeleri arasında güçlü bağlantılar kurulduğunu dile getirdi. Başkan Kurt, ev sahibi Romanya Belediyeler Birliği'ne teşekkür etti.
Editör: TE Bilisim