Kent genelinde huzur ve güven ortamının sağlanmasına yönelik çalışmaların sürdüğü belirtildi.

Son dönemde özellikle akşam saatlerinde yoğunluk yaşanan bölgede hem trafik hem de asayiş uygulaması yapıldı.

65 Şahıs ve 43 Araç Denetlendi

Asayiş ve Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü ekiplerinin katılımıyla gerçekleştirilen uygulamada toplam 65 kişi ve 43 araç kontrol edildi. Denetimlerde kurallara uymayan sürücülere çeşitli idari işlemler uygulandı.

Kurallara Uymayan Sürücülere Ceza Yağdı

Yapılan kontrollerde farklı ihlaller tespit edilen sürücülere toplamda 40 bin 890 lira idari para cezası kesildi.

Denetimlerde:

Uygunsuz ışıklandırma kullanan 2 araca 2 bin 452 lira
Yüksek sesle müzik yayını yapan 4 araca 12 bin lira
Seyir halindeyken cep telefonu kullanan 1 sürücüye 5 bin lira
Yanlış far kullanımı tespit edilen 2 araca toplam 5 bin 438 lira ceza uygulandı.

Trafiği tehlikeye düşüren servise 10 bin TL ceza
Trafiği tehlikeye düşüren servise 10 bin TL ceza
İçeriği Görüntüle

Ayrıca abartı egzoz kullandığı belirlenen bir araca 16 bin lira para cezası kesildi ve araç 1 ay süreyle trafikten men edildi.

Denetimler Sürecek

Emniyet yetkilileri, Genez Sokak başta olmak üzere kent genelinde benzer uygulamaların aralıksız devam edeceğini bildirdi. Yapılan denetimlerin, kamu düzeni ve trafik güvenliğini sağlamak amacıyla artırılarak sürdürüleceği ifade edildi.

Kaynak: Haber Merkezi