Atıl tarım arazilerinin üretime kazandırılması amacıyla harekete geçen Büyükşehir Belediyesi, Başkan Yılmaz Büyükerşen'in talimatıyla ilk olarak Alpu'da atıl arazilerde üretim başlatıldı. Alpu Belediyesi ile koordineli yürütülen çalışmalar kapsamında dağınık ve atıl durumdaki tarlaların envanter ve ürün analiz çalışmaları gerçekleştirildi. Geçtiğimiz haftalarda toplamda bin 300 dekarlık alanda yapılan çalışmalarda bölge halkının ve kooperatiflerin ihtiyaçları göz önüne alınarak baklagil ve hayvansal yem üretimi gerçekleştirildi.

KENDİMİZE YETERİZ
Ülkenin içinde bulunduğu zor durumdan en az kayıpla çıkması için üretimin çok değerli olduğunu belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Yılmaz Büyükerşen 'Dört yanından bereket fışkıran topraklarımızda, dışarıdan temel tüketim maddelerini almak benim kanıma dokunuyor. İnsanımız çalışkan, topraklarımız müsait, bunlara rağmen dışa bağımlı olmadan kendi kendimize yetebilen bir ülke olmalıyız. Bu kapsam belediyemize ait tarlaları boş bırakmayacağız. İlçe belediyelerimizle koordineli bir şekilde tarlalarımız ekmeye başladık' diye konuştu.

TEK YOL ÜRETİM
Salgın nedeniyle yaşanan zorlu süreci atlatmak kadar sonrasında sorun yaşamamak için de akıllı ve doğru politikalar üretmek zorunda olduklarını belirten Büyükerşen 'Belediyemizin mülkü olan ve atıl durumda bulunan tarım arazilerimizi üretime kazandırmak için harekete geçtik. Alpu Belediye Başkanımız Gürbüz Güller ile birlikte Alpu ilçemizin bereketli topraklarında üretime başladık. Bin 300 hektarlık alanda toprak analizi ve ürün çalışmalarımız tamamlandı. İlk olarak bakliyat ve hayvansal yem konusunda üretimler gerçekleştiriyoruz. Bu kapsamda Alpu'da Bozan Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile hayvansal yem üretme projemiz devam ediyor. Biliyoruz ki bu kötü günleri atlattığımızda ülkece ayakta kalabilmemizin yolu üretimden geçiyor. Biz üreticimizin yanında olmaya, onları desteklemeye devam edeceğiz!' diye konuştu.

NÜFUSA DİKKAT ÇEKTİ
Alpu Belediye Başkanı Gürbüz Güller ise 'Sayın Hocamızın tecrübeleri ve destekleriyle Alpu'da özellikle üreticimiz için önemli projelere imza atıyoruz. Bunlardan sonuncusu da hem ülke ekonomisine hem de belediyemize katkı sağlayacağına inandığımız atıl arazileri tarıma kazandırmak oldu. Bu gibi çalışmalarla köyde azalan nüfusumuzu tekrar kentlerden buralara çekmek istiyoruz. Çünkü azalan nüfusa paralel olarak üretim de azalıyor. Geçmiş yıllarda olduğu gibi kendi kendine yetebilen bir ülke konumuna gelmek için tekrar toprağı hatırlamamız gerekiyor' ifadelerini kullandı. HM
Editör: TE Bilisim