Kültür ve Turizm Bakanlığı Yaşayan Miras ve Kültürel Etkinlikler Genel Müdürü Selim Terzi, 20-28 Eylül'de başlayacak Başkent Kültür Yolu Festivali hakkında bilgiler verdi. Festivalin, Türkiye'nin dört bir yanını dolaşarak geldiği 13. durak olan Ankara'da, sanatın her dalından yüzlerce etkinliğe ev sahipliği yapacağını belirtti.

702 ETKİNLİK VE ULUSLARARASI SERGİLER

Ankara'da 100'den fazla farklı mekanda düzenlenecek olan festival, geleneksel sanattan dijital sanata, konserlerden tiyatro gösterilerine kadar zengin bir içerik sunuyor. Bu yıl sergilerin öne çıktığını belirten Terzi, Marc Chagall'ın "Hayallerin Ötesinde Sergisi" gibi uluslararası önemli sanatçıların eserlerinin Ankara'da sanatseverlerle buluşacağını söyledi. Ayrıca, Balkan Naci İslimyeli'nin "İz ve Bellek" sergisinin de Mustafa Ayaz Müzesi'nde yer alacağı bilgisi verildi.

CUMHURİYET'İN TARİHİ YAPILARI FESTİVAL GÜZERGAHINDA

Festivalde halk konserleri ve sahne performanslarının yanı sıra, Ankara'nın tarihi ve Cumhuriyet dönemi yapıları da rehber eşliğinde gezilebilecek. Geçen yıl olduğu gibi bu yıl da 13 farklı ülkenin büyükelçiliği festivalde kendi kültürlerine özgü etkinliklerle yer alacak.

Festival kapsamında ilk kez Geleneksel Türk Tiyatrosu ve Karagöz-Hacivat ile ilgili bir çalıştay düzenlenecek. Bu çalıştayda, alanında uzman isimler ve akademisyenler, geleneksel mirasın gelecek kuşaklara nasıl aktarılacağı üzerine bir yol haritası oluşturmak için bir araya gelecek.

İnşaat sektörü satışları son 5 yılda 8 katına çıktı
İnşaat sektörü satışları son 5 yılda 8 katına çıktı
İçeriği Görüntüle

Festivalin başlangıcı, 20 Eylül akşamı CSO Ada Ankara'da şef Cemi'i Can Deliorman yönetimindeki "Symphonic Adiemus" konseriyle yapılacak. Aynı zamanda Başkent Millet Bahçesi'nde Buray konseri de düzenlenecek. Bu dönemde aynı zamanda Konya Mistik Müzik Festivali de başlayacak.

Kaynak: HABER MERKEZİ