Halkımız daha dikkatli olursa maske, mesafe ve temizliğe kalabalığa girmezse biz bu işi daha çabuk bitiririz diye düşünüyorum' dedi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun valiliklere gönderdiği talimatla tüm Türkiye'de en kapsamlı Covid-19 denetimleri başladı. Tepebaşı bölgesinde yaklaşık 21 ekiple yapılan denetimlere Vali Yardımcısı Alper Balcı da katıldı. İsmet İnönü Caddesi'nden başlayan denetimlerde marketler, lokantalar, kafeteryalar, pazar yerleri gibi vatandaşların yoğun olarak kullandığı yerler denetlendi.

YANINDAKİ MASKEYİ VERDİ

Şehrin en uğrak yerlerinden biri olan Adalar Porsuk Mevkii'nde bulunan kafeteryaları denetlemek için Porsuk Çayı kenarında yürüyen Vali Yardımcısı Alper Balcı, yolda maskesiz gezen vatandaşları uyardı. Balcı, torunuyla birlikte yürüyüşe çıkan ve maskesiz olduğunu fark ettiği bir kadını da uyararak yanındaki maskeyi verdi. Girdiği kafeterya ve lokantalarda çalışanlarla sohbet eden ve mutfakları kontrol eden Balcı, maske, hijyen ve sosyal mesafe konusuna önem verdiklerini herkesin bu konuda çok dikkatli olması gerektiğini ifade etti.

KALABALIĞA GİRİLMEMELİ

Denetimlerin ardından kısa bir açıklama yapan Balcı, mülki amirler olarak denetimlerin başında olduklarını söyledi. Vatandaşların çok dikkatli olması gerektiğine dikkat çeken Vali Yardımcısı Balcı, 'Eskişehir'de esnafımız daha bilinçli, onu görüyorum. Müşteri olarak da dolaşıyorum, konuşuyorum. Maske, mesafe ve temizliğe dikkat ediyorlar. Bugün Sayın Valimiz Erol Ayyıldız da özel talimat verdi hem Odunpazarı hem Tepebaşı bölgemizde biz denetimlerimizi yaptık. Yaklaşık 21 ekiple bugün tüm Tepebaşı bölgesinde denetimlerimizi yapıyoruz. Vatandaşımızı dikkatli görüyoruz ama bu yetmiyor. Vatandaşımızın daha çok dikkat etmesi lazım' diye konuştu.

ARTMAYA BAŞLADI

Balcı, konuşmasına şu sözlerle devam etti: 'Biz devlet olarak her şeyi yasaklamak istemiyoruz ama vatandaşın da kalabalık organizasyonlara girmemesi lazım. Ben vatandaşlarımızdan bunu istirham ediyorum. Tüm Türkiye'de olması çok iyi oldu. İçişleri Bakanlığımız bu konuya çok önem veriyor. Sağlık Bakanımız da her gün Tweet atıyor çok temkinli kendisi de. Özellikle kurban bayramı tatilinden sonra havaların ısınmasıyla, turizm tatilinin başlamasıyla vakalar artmaya başladı. Her şey vatandaşımızda bitiyor. Halkımız daha dikkatli olursa maske, mesafe ve temizliğe kalabalığa girmezse biz bu işi daha çabuk bitiririz diye düşünüyorum.' MELTEM KARAKAŞ KAYA

Editör: TE Bilisim