Bingöl, “Sayın Meral Akşener ‘ya Türkiye ya partim’ diyecek” dedi.  İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan ise, Genel Merkez kararına saygı duyacaklarını ancak ittifak çatısının İYİ Parti olduğunu söyledi.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, sosyal medya hesabından paylaşım yaparak İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yerel seçimler için ittifak çağrısında bulundu. Özdağ paylaşımında “Kurulacak Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak büyük bir vatansever, Atatürkçü, Türk milliyetçisi seçmen gücünün yaratacağı sinerji ile dağıtarak mevcut ikili kutuplaşmayı kıralım. Zafer-İYİ ittifakı etrafında birçok parti, grup ve etkin siyasetçi bir araya gelecektir” ifadelerini kullandı.

TEKLİFİNİN ARKASINDAYIZ

Ümit Özdağ’ın açıklamalarını ES TV’ye değerlendiren Zafer Partisi İl Başkanı Bayram Bingöl, ittifak teklifinin arkalarında olduğunu söyledi. Bingöl, “Sayın Meral Akşener ‘ya Türkiye ya partim’ diyecek. Genel başkanımızın yaptığı ittifak teklifinin de arkasındayız. Yeni bir cephe oluşturup Türkiye siyasetinde ciddi bir yerlere gelebileceğimize inanıyoruz.  Atatürk çizgisinde Türk milliyetçisi herkes bu cephede toplanacak. Türkiye konusunda ciddi kararlara imza atacağız.  Tarih boyunca da böyle bir şey hiç olmadı daha” dedi.

ÜÇÜNCÜ YOL KURULACAK

Özdağ’ın AK Parti ve CHP merkezli siyaset yapılanmasının Zafer Partisi-İYİ Parti ittifakı etrafında oluşacak seçmen gücüyle kırılabileceği tespitinin yerinde olduğunu söyleyen Bingöl, “Atatürk çizgisindeki Türk milliyetçileri bu gidişata dur diyecekler. Yerel seçimlerde de genel seçimlerde de etkili olur. Artık insanlar iki kutbun içinde değil. Üçüncü bir yol arayışındalar. Bu üçüncü yol da Genel Başkanımızın teklifidir. Kabul eder ya da etmez bilmiyoruz. Öyle ya da böyle, Meral Hanımla ya da Meral Hanımsız, Zafer Partisi çatısı altında bu üçüncü yol oluşacaktır” şeklinde konuştu.

"Dün başardık bugün de başaracağız!" "Dün başardık bugün de başaracağız!"

ASIL ÇATI İYİ PARTİDİR

İYİ Parti İl Başkanı Serdar Ulucan ise, Türkiye siyasetinde üçüncü seçeneğin İYİ Parti olduğunu belirterek, “Partimizin aldığı “hür ve müstakil” bir parti olarak seçimlere girme kararı bunun neticesidir. Bütün Türk milliyetçilerini İYİ Parti bünyesi altında vatan mücadelesine katılmaya davet ediyoruz. Bize göre doğal ittifak İYİ Parti’nin çatısının altındadır. Elbette süreç içerisinde çok sayıda ittifak teklifi alıyoruz. Bu teklifleri değerlendirmek Genel İdare Kurulu ve Genel Başkanımızın uhdesindedir. Bunun dışında Eskişehir Teşkilatı olarak, Zafer Partisi veya başka bir partiyle ittifak yapılmasına ilişkin bir karar alma yetki ve kuvvetimiz bulunmuyor.  Ancak ve elbette Genel Merkezimizin vereceği kararları sonuna kadar uygulayacağımız da tabiidir” açıklamasını yaptı.

Kaynak: M. ANIL AKSOY