Kamuya ait değerlerin uzun süreli işletme haklarının devredilmesine tepki gösteren Demir, “Toplumun dişiyle tırnağıyla meydana getirdiği varlıklar tek tek pazarlanıyor, peşkeş çekiliyor” dedi.
“Kamu varlıklarının devredilmesinin önü açılıyor”
Zafer Partisi Eskişehir İl Başkanlığı’nda düzenlenen değerlendirme toplantısında konuşan Hasan Demir, son kararnameyle özelleştirme kapsamına alınan kamu varlıklarını gündeme taşıdı.
13 otoyol ve 2 köprünün yanı sıra çeşitli kamu varlıklarının 30 yıllığına devredilmesinin önünün açıldığını belirten Demir, söz konusu uygulamanın kamu yararı açısından değerlendirilmesi gerektiğini söyledi.
Demir, bu varlıkların 30 yıl boyunca kamu hizmeti vermesi halinde elde edilebilecek gelirin altında bedellerle devredilebileceği endişesini dile getirerek, kamuya ait yatırımların korunması gerektiğini ifade etti.
“Varlıklar tek tek pazarlanıyor”
Özelleştirme uygulamalarının geçmiş yıllardan bu yana devam ettiğini savunan Demir, kamu iktisadi teşekküllerinin de geçmişte benzer şekilde özelleştirme kapsamına alındığını hatırlattı.
Demir, “Biz bu tabloyu 2007’den bu yana Türk milleti olarak yaşıyoruz. Kamu iktisadi teşekküllerinin peyderpey özelleştirilmeye başlandığı dönemde de itirazlarımızı toplumla paylaşmıştık. Toplumun dişiyle tırnağıyla meydana getirdiği varlıklar maalesef tek tek pazarlanıyor, peşkeş çekiliyor” diye konuştu.
Eskişehir’deki özelleştirme kararlarını hatırlattı
Eskişehir’de geçtiğimiz aylarda gündeme gelen bazı sağlık kuruluşlarına ait arazilerin özelleştirme kapsamına alınması konusuna da değinen Demir, söz konusu kararların daha sonra Cumhurbaşkanlığı tarafından iptal edildiğini söyledi.
Bu süreçte Zafer Partisi olarak imza kampanyası başlattıklarını belirten Demir, kamuya ait varlıkların korunması amacıyla çalışmalarını sürdüreceklerini kaydetti.
“Kamu varlıkları kamuda kalmalı”
Zafer Partisi olarak otoyollar, köprüler ve diğer kamu yapılarına ilişkin bir çalışma yürüteceklerini açıklayan Demir, topladıkları imzaları ilgili makamlara sunacaklarını söyledi.
Demir, “Kamu iktisadi teşekkülleri başta olmak üzere köprülerin, otoyolların ve kamuya ait bütün yapıların kamuda kalması amacıyla bir çalışma yürüteceğiz. Topladığımız imzaları başta valilerimize, ardından devletimizin ilgili makamlarına sunacağız” ifadelerini kullandı.
“Artık yeter”
Türkiye’de ekonomik sıkıntıların vatandaşlar üzerindeki etkisine de değinen Demir, Türk toplumunun yoksulluğu hak etmediğini savundu.
24 yıldır yaşanan gelişmelerin toplum tarafından görüldüğünü öne süren Demir, sözlerini şöyle sürdürdü:
“Türk toplumu hiçbir şart altında fakirliği ve yoksulluğu hak etmiyor. Ancak 24 yıldır yaşananların sonucunda, tabiri caizse, emdiğimiz süt burnumuzdan geliyor. Artık yeter.”
“Sandıkta bunun sonucu görülecek”
Toplumun özelleştirme uygulamaları ve ekonomik gelişmeler konusunda değerlendirme yaptığını belirten Hasan Demir, yaklaşan seçimlere de dikkat çekti.
Demir, “Toplumun da yaşananları gördüğünü düşünüyoruz. Önümüze konulacak ilk sandıkta bunun sonucunun açık bir şekilde görüleceğine inanıyoruz” diyerek açıklamasını tamamladı.




