Kadınların öneminin, hayatın içindeki yerlerinin tam olarak anlaşılamadığı ve hemen her anlamda kabuslarla çevrelediğimiz bu dönemde Eskişehir'in çalışkan ve sevilen isimlerinden başarılı bir kadınına kendi mahallesinden hayatı ve Eskişehir'i nasıl gördüğünü sordum. Hoşnudiye Mahallesi Muhtarı sevgili Figen Rençber Tepebaşı ve Eskişehir içerikli düşüncelerini paylaştı.

'Merhaba, ben Figen Rençber Hoşnudiye mahalle muhtarıyım. İkinci dönemdir mahalleme hizmet ediyorum. Mahallem Eskişehir'in önemli mevkilerinden biridir. Mahallemde çeşitli kurum ve kuruluşlar bulunmakta Gar binası, Tepebaşı Kaymakamlığı, Tepebaşı Belediyesi, Acıbadem ve Zübeyde Hanım Hastanesi, Özdilek ve Kanatlı Alışveriş Merkezi, Tepebaşı Belediyesi Özdilek Kültür Merkezi bunlardan başlıcaları, tabi bunun yanında Eskişehir'in sosyal hayatını belirleyen kafeler ve barlar sokağımız var. 7/24 yaşayan bir mahalledir Hoşnudiye. Böyle olunca da mahallem daha çok temizlik, daha çok asayiş gerektiriyor. Mahallemde birde mahalle meclisimiz var; mahallemiz ile ilgili sorunları ve isteklerimizi burada konuşup tartışıp son kararı ilgili birimlere aktarırım. Mahallede yapılacak olan sosyal çalışmaları da mahalle meclisi ile birlikte yaparız. Mahalle sakinlerimin sosyal ve kültürel anlamda donanımlı olmaları tabii ki benimde işimi kolaylaştırmaktadır. Belediyemizde bütün muhtarlıklara verdiği destek gibi bana da destek vermektedir.
Başkanımız Ahmet ATAÇ'la her konuda rahatlıkla görüşüp götürdüğümüz önerileri hayata geçirebiliyoruz. En son olarak ta geçtiğimiz yaz mahallemde 9 sokakta kaldırım ve tretuvar çalışması yapılarak araç parkına bu sokaklar kapatılmıştır. Bu sokakların yeşillendirilmesi talebimiz uygun görülmüş ve Park ve Bahçeler Müdürümüz Nuray ÇAYIR ve Belediye Başkan Yardımcımız Melih Savaş tarafından Mahalle Meclisimize bir sunum hazırlanmış ve mahallemizde 8 sokakta 370 ağaç dikimine karar verilmiştir. Dikilecek ağaçlara kadar mahalle meclisi ile karar verilmiştir. Nisan ayında daha yeşil bir Hoşnudiye'yi sabırsızlıkla bekliyorum. Sevgili Başkanım Ahmet ATAÇ Hayat TEPEBAŞI'nda der. Bende diyorum ki; hayat HOŞNUDİYE'de ben Hoşnudiye Mahallesine hizmet etmekten onur ve gurur duyuyorum. Mahalle sakinlerim sosyal ve kültürel anlamda çok donanımlılar. Vatanını, milletini ve Cumhuriyete her zaman sahip çıkan onlarla gurur duyduğum insanlar mahallenin bu günlerdeki gündemi tüm Türkiye'nin olduğu gibi referandum ve herkesin tek dileği ülkemiz için en güzeli en hayırlısı...'

Her şey daha güzel bir gelecek ve barış içinde; savaştan ve sefaletten uzak insanca yaşayacağımız, sanatla ve sanatın içinde özgürce düşünebileceğimiz bir dünya için. Tepebaşı'nın ve Eskişehir'in önemli bir mahallesi olan Hoşnudiye'ye sevgi ve selamlarımla... Teşekkürler Figen Rençber.