Bazı değerler vardır herkes tarafından sahiplenir ve gururla arkasında durulur ve yaşamı daha güzel kılan detaylardır bunlar. Şöyle bir geriye dönüp bakınca başka ne bizi böyle hissettirir deriz kendi kendimize. Bir konu var ve öyle bir konu ki bu ülkenin el ele olduğu ender konulardandır. Keşke yaşanmasaydı da Özgecan'ı etrafında birleşilecek olgu olarak anlatıyor olmasaydık.
O özel bir gençti, O yaşama farklı bakan bir gençti, O hangimizi öksüz bırakmadı ki içimizde? Bu ülkenin acı gerçeklerinden olan bir korkunç kabusta yaşama veda ettirildi. Bütün kadınlar yollarda değil miydik sizlerle ve bütün erkekler de haykırmamış mıydı gözyaşlarıyla?
İşte birisi öyle bir ele aldı ki bu konuyu bizler Eskişehir olarak önemle destek verip teşekkür etmeliyiz O'na.
Nazmi Ağabey ( Nazmi Bayrı) bu ülkenin en önemli kalemlerindendir. Zahmet edip bana öykü kitaplarını göndermişti ve ben de sadece kendisinden bahsettiğim gazeteyi gönderme hatasını yaptım. Adreste ÖZGECAN ASLAN KÜTÜPHANESİ diyordu ve ben nasıl böyle bir hata yaptım ki bir tek kitap göndermedim? O yüzden kendisiyle de konuştum ve sevinerek kabul etti. Buradan üniversitelere ve öğrencilere ve ayrıca ricamın geçerli olacağını tahmin edip hissettiğim Prof. Dr. Hasan Erkek hocama(Hasan hocam kitap borcunuzu bu şekilde halledebiliriz ) Prof. Dr. Medine Sivri hocama, Nuray Aksoy'a, Fisun Uzunoğlu'na, gazeteci yazar Zehra Çam'a, Ayten Tutkun'a, yazar- şair Emel İrtem'e, Rahmi ağabeye (Emeç) ki zaten kendisi hem konuyu daha kapsamlı biliyordur ve gerekeni de yapıyordur, yapacaktır, şair Şakir Özüdoğru'ya, Figen Rençber'e, Erkan Kantarcı'ya, Milletvekili Gaye Usluer'e, Milletvekili Utku Çakırözer 'e, Belediye Başkanları Kazım Kurt ve Ahmet Ataç'a, yazar Erol Büyükmeriç'e, Yrd. Doç. Faruk Atalayer'e, yazar Vildan Çalışkan'a, gazeteciler Soner Yüksel'e, Şinasi Kula'ya, Önder Baloğlu'na ve tek tek yazamadığımı bağışlasınlar Eskişehir'in değerli gazeteci ve yazarlarına, Osman Kocabaş'a, yazar Münevver İzgi'ye, Nihal Bağcı'ya, Seyhan Yalçın'a, sanatsever bürokrat Ömer Faruk Günay'a, Arif Anbar'a, Melih Savaş'a, Eskişehir'in en kaliteli kalemlerinden evrensel bir duruşu ve tanınırlığı olan dostum Ali Lidar'a, ayrıca Eskişehir dışında olan ancak her zaman irtibatta olduğum yazar dostlar ve üstadlar Mehmet Hameş 'e, Ömer Asaf Tosun'a, Cezmi Ersöz'e, Nedim Gürsel 'e ki her zaman her zaman bana fikirler veren ve motive eden bir duruşu olduğu için ve bizleri kalemiyle aydınlattığı için özel teşekkürlerimle, Fransa'ya, yazar Halime Yıldız'a, Arife Kalender'e, Nisa Leyla'ya (özel ilgisi ve dostluğuyla teşekkürler), şair- yazar Halil İbrahim Özcan'a ( gerçek bir ağabey gibi sıcak duruşuyla, sevgiler saygılar) dün dergilerini teslim aldığım üstat Hilmi Haşal'a , şair yazar Aydın Şimşek'e , ağabey Salih Bolat'a , Hüseyin Köse'ye,Mehmet Yaşın'a (dostluğu ve ilgisi için teşekkürler),Mehmet Tektemur'a (özel yeri vardır bende ), güzel insan güzel ağabey Şükrü Erbaş ve oğlu Barış Erbaş 'a (bir türlü görüşemedik )güzel dost NİELS Hav'a ve diğer kendilerini tek tek ileti yazıp ,arayacağım dostlara NAZMİ BAYRI üstadın ÖZGECAN Aslan için oluşturduğu kütüphanenin adresini en az bir kitap için veriyorum.
Nazmi Bayrı
Özgecan Aslan Kütüphanesi
Merkez Koruk Köyü- Elazığ
Abartılı davetimi gereksiz ön plana çıkma ya da farklı anlamayıp ilgilenecek olan tüm dostlara sevgiler. Işıklar içinde uyu ÖZGECAN.