Yerli ve yabancı turistlerin akın ettiği Eskişehir’de, Büyükşehir Belediyesi’ne ait müzeler, sanat galerileri ve turistik merkezler bayram boyunca 116 bini aşkın ziyaretçiyi ağırladı.

9 günlük tatili değerlendiren binlerce kişi, Eskişehir’in kültürel, tarihi ve doğal güzelliklerini keşfetmek için kente gelirken, turistik noktalarda uzun ziyaretçi kuyrukları oluştu.

Müzeler ve sanat galerileri yoğun ilgi gördü

Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin kültür ve sanat alanındaki yatırımları bayram döneminde de karşılığını buldu. Belediye bünyesinde hizmet veren müzeler ve sanat galerileri yaklaşık 35 bin ziyaretçiyi ağırladı.

Özellikle Yılmaz Büyükerşen Balmumu Heykeller Müzesi başta olmak üzere tematik müzeler ve sergi alanları, kentin en çok ziyaret edilen durakları arasında yer aldı.

Sazova Parkı bayramın gözdesi oldu

Bayram tatilinin en yoğun noktalarından biri ise Sazova Bilim Kültür ve Sanat Parkı oldu. Park içerisinde yer alan Hayvanat Bahçesi 26 bin 250 ziyaretçiyle öne çıkarken, Kalyon Gemi Müzesi yaklaşık 15 bin kişiyi ağırladı.

Masal Şatosu’nu 13 bin 36 kişi ziyaret ederken, Bilim Deney Merkezi 4 bin 36, Sabancı Uzay Evi ise bin 229 ziyaretçiyi misafir etti. Sazova Parkı içerisinde hizmet veren mini tren de 6 bin 13 kişiye parkı farklı bir deneyimle gezme imkânı sundu.

Porsuk’ta gondol ve bot turlarına yoğun talep

Eskişehir’in simgelerinden biri haline gelen Porsuk Çayı’nda düzenlenen su turları da bayram boyunca yoğun ilgi gördü.

Bayram süresince 8 bin 748 kişi gondol turuna katılırken, Esbot ile düzenlenen kent turlarından ise 7 bin 163 kişi yararlandı.

Ünlüce: “Bu hareketlilik şehrin ekonomisine de yansıdı”

Eskişehir Büyükşehir Belediye Başkanı Ayşe Ünlüce, bayram döneminde kente gösterilen ilgiden memnuniyet duyduklarını belirtti.

Eskişehir'de tabela değişecek: Akaryakıta tarihi indirim!
Eskişehir'de tabela değişecek: Akaryakıta tarihi indirim!
İçeriği Görüntüle

Ünlüce, “9 günlük uzun tatil boyunca şehrimiz hem yerli hem de yabancı turistlerden yoğun ilgi gördü. Özellikle belediyemize ait merkezlerin önünde uzun kuyruklar oluştu. Bu hareketliliğin kent ekonomisine ve esnafımıza da olumlu katkı sağladığını düşünüyoruz. Dileğimiz, tüm misafirlerimizin Eskişehir’den güzel anılarla ayrılmasıdır” dedi.

Kenti ziyaret eden misafirler ise Eskişehir’in tarihi dokusu, kültürel yaşamı ve doğal güzelliklerinden duydukları memnuniyeti dile getirerek yeniden gelmek istediklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi